Torcida ne oprašta: Vrijeđali su sudačkog eksperta HRT-a. Nemoj, Strahonja, da te brige more zašto više ne možeš na more

Torcida ne oprašta: Vrijeđali su sudačkog eksperta HRT-a. Nemoj, Strahonja, da te brige more zašto više ne možeš na more

Sredinom drugog poluvremena utakmice između Hajduka i Gorice (3:0), u kojoj su Bijeli osigurali naslov jesenskih prvaka HNL-a, na sjeveru se pojavio transparent “Nemoj, Strahonja, da te brige more zašto više ne možeš na more”.

Pritom su navijači Bjelih s iste tribine skandiranjem vrijeđali nekadašnjeg arbitra, a danas sudačkog eksperta sa HTV-a.

“Nema na more, nema na more”, vikali su Strahonji uz dodatne pogrdne izraze, javljaju Sportske novosti.

Zadnji put su hajdukovci polusezonu završili na prvom mjestu u sezoni 2004./05., kada su i osvojili titulu. Dva kola prije kraja teoretski su osigurali prvo mjesto za božićne blagdane. Istina je da imaju utakmica viška u odnosu na konkurenciju, ali Rijeka i Dinamo svoje zaostale dvoboje igraju tek u 2024. godini pa će Bijeli prezimiti kao lider prvenstva.

Podsjetimo, Mario Strahonja, sudački ekspert HNL-a, ocijenio je prije nekoliko danau u emisiji Stadion da sudac Ante Čulina nije bio na razini koja se od njega očekivala u utakmici između Istre 1961 i Hajduka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hrvatska i Hrvati nisu imali sreće: Izvukli smo tešku skupinu, a navijači će morati putovati do Sjevernog mora. Ništa od Münchena i Stuttgarta

Dvoboj u Puli obilježio je velik broj nervoznih, pa i incidentnih situacija, ali i dvojbenih trenutaka na terenu, od kojih su neki rezultirali očitim pogreškama. Strahonja je ponudio svoju ekspertizu, prenosi HRT.

– Imao je nekoliko dobrih procjena, ali i nekoliko pogrešaka u tehničko-taktičkom dijelu. Trebao je prepoznati tzv. “trouble-makere”, morate znati da Erceg nosi križ iz ne tako daleke povijesti i suparničke ekipe rade taktičku pripremu za tog igrača. Morate znati kako upravljati s takvim igračem. Bilo je i previše propusta što se tiče žutih kartona, prekršaja i nekoliko kornera. Inače je kvalitetan sudaca, ali ovo nije ta razina – rekao je.

O Blagojevićevoj ruci u kaznenom prostoru u trećoj minuti:

– Lopta ga pogađa, ali prvo u tijelo, kasnije u ruku. Ovo nisu kažnjive situacije. Ispravna odluka suca.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Ja vjerujem u Boga, Isusa Krista. A ovo su mrzitelji Katoličke crkve i hrvatskog

O prekršajima Ante Ercega:

– Da, neke nismo ni izdvojili. Na početku utakmice nabija loptu, sudac ga je opomenuo i to je u redu. Ali ključan trenutak cijele nervoze utakmice jest ulazak u vratara Lučića. Sudac je trebao pratiti Ercega, a na kraju nije dosudio ni prekršaj. Trebao ga je pratiti, on je vrlo nervozan i morate ga pratiti ovdje 90 minuta. Da je tu dobio žuti karton, ne bi bilo svega onoga što se dalje događalo. Zbog količine prekršaja i samog nastupa, Erceg je zaslužio isključenje tijekom utakmice.

O kaznenom udarcu iz kojeg je Hajduk povećao vodstvo:

– Pogađa ga lopta u ruku, odbija se i od suigrača. Ova ruka nije previše od tijela udaljena, ona je u prirodnom položaju. Ovo ne bi trebalo biti kažnjivo u smislu kaznenog udarca. Ne bih sudio kazneni udarac.