Hrvatska pošta ponovno dobila Certifikat Poslodavac Partner

Hrvatska pošta ponovno dobila Certifikat Poslodavac Partner

Hrvatska pošta sedmu je godinu zaredom nosilac Certifikata Poslodavac Partner – prestižnog priznanja za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje tvrtka SELECTIO. Certifikat je priznanje za tvrtku koja je u proteklom periodu uložila 200 milijuna eura u radnike, suvremenu infrastrukturu te digitalnu transformaciju.

Pošta aktivno radi na zadržavanju kvalitetnih radnika i privlačenju novih zbog čega je prošle godine Uprava Hrvatske pošte u suradnji sa socijalnim partnerima dogovorila povećanje plaća za 25 posto svim radnicima Hrvatske pošte. To je nastavak poboljšanja materijalnih prava radnika koje je započelo još 2022. godine kada je plaća za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20%. Upravo su poboljšanje materijalnih prava radnika te poticanje ugodnog radnog okruženja kroz izgradnju pozitivne kompanijske kulture najbolji odgovori na izazove tržišta rada, stoji u priopćenju Hrvatske pošte.

Tijekom procesa certifikacije Hrvatska pošta je porasla u ukupnom bodovanju u odnosu na prošlu certifikaciju te je zadržan visok standard u svim područjima ocjenjivanja. Postignut je znatan napredak u područjima Privlačenje i zaposlenje, Uvođenje i razvoj, Transformacija i rast te Odlazak i povratak.

Prilikom certificiranja posebno je istaknut program Hrvatske pošte nastao partnerstvom i suradnjom Ureda za upravljanje ljudskim resursima i Ureda za korporativne komunikacije „Preporuči kolegu“. Riječ je o dobro osmišljenom programu internih preporuka, a radnik po čijoj se preporuci zaposli kandidat dobiva novčanu nagradu. Hrvatska pošta upravljanje iskustvom kandidata i otvorenim molbama provodi u skladu s najboljim praksama. Tu je i jasno definiran sustav plaća, kao i nagrađivanja radnika godišnjim ocjenjivanjem koje sadrži sve najbolje elemente u skladu s najboljim praksama.

Otvorena radna mjesta mogu se pronaći na internetskim stranicama Hrvatske pošte.