VIDEO: Živčani novinar Novosti zbog “nepodobnog” pitanja urlao na novinara Z1 televizije. Zašto se Hrvoje Zovko nije ogradio od ovog napada

VIDEO: Živčani novinar Novosti zbog “nepodobnog” pitanja urlao na novinara Z1 televizije. Zašto se Hrvoje Zovko nije ogradio od ovog napada

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) sazvalo je ovog petka konferenciju za medije povodom napada članova Domovinskog pokreta na medij Novosti. Čelnik stranke Ivan Penava se, podsjetimo, obrušio na novinare ovog utorka, a medij Novosti nazvao je ”tvorevinom” koja se financira državnim novcem, na što mu je ovog petka stigla žustra reakcija novinara Hrvoja Šimičevića.

– Osvrnuo bih se na njihove planove u ostatku medijskog polja, Novosti su samo početak. Kroz kvrgave i slabopismene rečenice nametnulo se da DP planira udar na medijski sektor u Hrvatskoj. Većinu medija oni nazivaju takozvanima, oni misle na cijeli medijski sektor. Njima je globalizam zapravo zalaganje za prava manjina. Za Hinu i HRT najavljuju kroatizaciju, najavljuju udar na neprofitne medije, udar na uređivačku politiku svih redakcija, cenzura… – poručio je. 

Na većinu medija DP gleda kao na neprijatelje Hrvatske i globaliste koje treba uništiti. To je stranka koja prezire slobodu medija, a samim time i demokraciju – kazao je Šimičević na konferenciji, javlja Večernji list.

Čelnik HND-a Hrvoje Zovko je pozvao novinare da budu oprezni jer ih DP-ovci smatraju neprijateljima države koje treba kroatizirati. 

Oni će mjeriti tko je koliki Hrvat, u maniri crvenih kmera koji nas žele zastrašiti. Uputili su otvorenu prijetnju Hini, HRT-u i Novostima. U zemlji u kojoj su uništeni mediji ovo malo nezavisne scene i to će uništiti. Mene nije briga što će reći o meni. Kad traže neprijatelje, neka odu do uredništva Hrvatskog tjednika pa neka vide tko je tamo i kakve su funkcije imali ti ljudi u Jugoslaviji. Ali ne, oni su domoljubi, a mi smo svi četnici – poručio je Zovko.

Na presici se dogodio i incident kada je novinar Z1 televizije Igor Petrović pristojno pitao Hrvoja Šimičevića je li on prijavio Z1 televiziju zbog toga što je neki gledatelj u emisiji Bujica rekao ” Za dom spremni”.

“Da, da. Ja sam prijavio”, rekao je Šimičević.

Zatim mu je novinar Petrović postavio sljedeće pitanje: U svojim tekstovima koristite izraz “najdublje medijska septička jama”. Je li to licemjerno?

“Ja sam došao tu kao predstavnik novinara u tjedniku koji Domovinski pokret želi uništiti”, odgovorio je Šimičević, a onda mu je Petrović postavio pitanje tko odlučuje o tome koji su novinari podobni ili nepodobni.

Šimičević je upitao Petrovića hoće li ova izjava biti u Bujici, a kada je novinar Z1 televizije rekao da ne zna, Šimičević je potpuno izgubio kontrolu.

“Znate da će biti. Znaš da će biti. Zašto lažeš”, nekontrolirano je počeo galamiti Šimičević. Zanimljivo je da je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko sjedio pored Šimičevića i uopće se nije ogradio od njega i stao u zaštitu novinara Petrovića. Još je zanimljivije da je Hrvoje Šimičević predsjednik Novinarskog vijeća časti Hrvatskog novinarskog društva i jedan od glavnih kandidata za nagradu “Novinar godine” koju dodjeljuje Hrvatsko novinarsko društvo.

Video sa sporne presice objavio je Velimir Bujanec na svom facebook profilu.

Foto: Hina