Hrvatski analitičar s dobrim vezama u vojnim krugovima: Sprema se presudna bitka za Herson

Hrvatski analitičar s dobrim vezama u vojnim krugovima: Sprema se presudna bitka za Herson

Hrvatski analitičar Domagoj Franić, koji ima dobre veze u vojnim krugovim, najavljuje konačni obračun za Herson.

“Stanje oko desne obale Khersona je zanimljivo. Nakon brzog prodora sa sjevera i potiskivanja ruskih postrojbi prema jugu do mjesta Mylove, ofanziva je zastala poradi utvrđivanja osvojenih crta bojišnice.I ne samo to, mislim da se vrši pregrupiranje i ojačavanje postrojbi za KONAČNU BITKU.Na terenu su se pojavili i pamfleti stanovništvu da se iseli sa određenih, mogućih pravaca napada i da se izbjegnu dodatne žrtve.

U prilog tome ide i zahtjev rusiji za pomoć u evakuaciji stanovništva, koju je jučer zatražio “guverner” Khersona, Volodymir Saldo. 12.10 je bilo najavljeno i djelomično napuštanje Snihurivke što vjerujem da je i počelo. Vjerujem da su i rusi postali svjesni onoga što se zbiva i što mogu očekivati uskoro – potpuni poraz i oslobođenje Khersona.Mislim da je ovaj put Ukrajinska vojska donijela konačnu odluku da se problem Khersona riješi čim prije, prije zime, da se oslobode velike snage trenutno vezane za desnu obalu Dnjepra i da se stvore uvjeti za daljnji napad prema Zaporožju i Krimu.U slijedećih nekoliko dana očekujem napad Ukrajinske vojske u punom obimu, ovaj put ne samo na sjeveru, već direktni napad na Kherson iz pravca Kiselivke.

Dokle god sam grad Kherson “nije u pitanju”, rusi se osjećaju donekle sigurni i znaju da postoji nada za uzmak preko oštećenog mosta.Direktnim napadom na sam grad, Ukrajinci će poslati poruku da više nema “grickanja” teritorija i osvajanja “selo po selo”, uzimamo Kherson, tko ne pobjegne na vrijeme, postati će predmet naknadnih “čišćenja”, bez ikakve nade za izvlačenje. Jedino uz predaju.

Mislim da će biti vruće u Khersonu ovih dana…..ovo je ipak samo moje razmišljanje, nemojte ga uzeti kao sigurnu činjenicu”, ističe Domagoj Franić.