Mirela Ahmetović nikad žešća: Lopovi iz HDZ-a, zašto Plenković ne smije zucnuti kad Orban zagovara Veliku Mađarsku?

Mirela Ahmetović nikad žešća: Lopovi iz HDZ-a, zašto Plenković ne smije zucnuti  kad Orban zagovara Veliku Mađarsku?

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović optužila je na Facebooku HDZ da se “koristi spinanjem kako bi skrenuo pozornost s izdaje nacionalnih interesa koju provodi Plenković”.

“HDZ je opet u potkapacitiranom naletu spinanja kako bi skrenuo pozornost s izdaje nacionalnih interesa koju provodi pod Andrejom Plenkovićem. Crtanju meta na čelo oporbenih političara ovih dana pridružili su se i neki “neovisni” analitičari. Što me ne čudi, miris novca je snažan”, piše Mirela Ahmetović pa dodaje:

“Međutim, kad smo kod ruskih igrača, bitno je reći sljedeće:

Ja nisam za svoju stranku posuđivala novac od ruskih strateških partnera, HDZ jest.

Ja nemam na svojim računima ruske dotacije, dok na brojnim računima HDZ-ovaca završava ukradeni javni novac hrvatskih građana, a možda i mađarski, javlja N1.

Ja nisam predala energetski sektor Mađarima, najvećim ruskim saveznicima u EU, Plenković jest.

Ja nisam otkrila toplu dušu Sergeja Lavrova, jednog od najvećih Putinovih jastreba, Gordan Grlić Radman jest.

Orban i Plenković: Foto: Hina

Ja nisam pozivala Putina da posjeti Hrvatsku, Gordan Grlić Radman jest (u predvečerje invazije na Ukrajinu).

Kad HDZ-ovci u svojim lažima protiv mene žele biti “originalni”, uvijek se pozivaju na isto: da sam se ja htjela bacati pod bagere. I to je jedini argument protiv mene, u niti jednom jedinom mom izlaganju oko LNG-a nitko iz HDZ-a me nije demantirao.

Stoga javno pozivam Andreja Plenkovića, sa svim njegovim specijalnim savjetnicima, zajedno s ministrom Filipovićem i državnim tajnikom Milatićem, s viceguvernerom HNB-a Ćorićem, publikom po njihovom izboru, na bilo kojem mediju i u bilo koje vrijeme (moderatori mogu biti i “neovisni” analitičari) na debatu oko plutajućeg LNG-a. Vrlo rado ću ih sama poraziti i dokazati da sam zalaganjem za izgradnju kopnenog LNG-a od samog početka bila u pravu.

Dakle:

Kao članica Vladinog povjerenstva za strateške projekte glasala sam za projekt kopnenog terminala, Plenković je izgradio plutajući i većinu kapaciteta dao Mađarima.

Kao načelnica Omišlja obratila sam se američkom (ne ruskom!) veleposlaniku W. R. Kohorstu i tražila ga da diplomatski, tehnički i financijski doprinese izgradnji kopnenog LNG terminala, Grlić Radman se tada pripremao otkriti toplu ljudsku dušu Sergeja Lavrova.

Kao zastupnica u Hrvatskom saboru više puta sam govorila o štetnosti gradnje plutajućeg LNG terminala uz obrazloženje kako on nije financijski održiv (ne može akumulirati sredstva za povećanje kapaciteta pa će svako povećanje kapaciteta platiti opet hrvatski građani) i da nije u hrvatskom interesu (što potvrđuje činjenica da većinu kapaciteta imaju Mađari), Plenković ga je izgradio u interesu Mađara.

Ukratko, Hrvatska “ima” LNG terminal i svoj plin na njemu baš kao što “ima” hrvatsku naftu. Kada i ako im Mađari dozvole. I po cijenama koje im dozvole. Zato Plenković ne smije zucnuti Orbanu kad ovaj promovira karte Velike Mađarske.

Tko je čiji igrač, lopovi iz HDZ-a?”

Foto: Hina