Kuščević tvrdi da je s Plenkovićem u dnevnom kontaktu: Hoće li podnijeti ostavku?

Kuščević tvrdi da je s Plenkovićem u dnevnom kontaktu: Hoće li podnijeti ostavku?

Gost Dnevnika Nove TV  bio je  ministar uprave Lovro Kuščević koji je otkrio  da je u dnevnom kontaktu s premijerom  Plenkovićem i da ima njegovu podršku.

“S premijerom sam svaki dan u kontaktu. Čuli smo se oko ovoga. Rekao sam mu istinu. Radi se o konstrukcijama, montažama, hrpi lažnih dokumenata, netočnih fotomontaža koje se puštaju u medije, recikliranju teme iz 2009. godine kad sam bio općinski načelnik Nerežišća. Detaljno sam o tome izvještavao i PNUSKOK. Sve sam 2009. Objasnio. I legalnost i porijeklo imovine. Također, donošenje prostornog plana bila je predmet inspekcijskih nadzora”, rekao je ministar.

Nakupilo se u zadnje vrijeme ministara koji ne vode baš dobro evidenciju o svojoj imovini. Možete li objasniti podrijetlo svoje imovine – Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa češlja vašu imovinsku karticu?

Nisam od njih dobio obavijest da su me uzeli u obradu. Ne mogu komentirati druge ministre, međutim ja svoju imovinu ni u jednom trenutku nisam skrivao. Imam najstariju imovinsku karticu od 2009.

Koliko imate nekretnina?

Imam dvije nekretnine ako mislimo na kuće. Obiteljsku kuću u kojoj živim i malu kuću od 60 kvadrata u kojoj živim kada ljeti iznajmljujemo tu kuću. Ostalo imam građevinska zemljišta, pašnjake, šume itd. Dakle, samo dvije kuće. One su evidentirane od prvog dana mog mandata. Nije postojala namjera skrivanja. Sve je transparentno, svi mogu vidjeti na internetskim stranicama.

Plaćate li komunalnu naknadu, poreze i doprinose?

Naravno da sve plaćam. I kad kupim, porez na promet na nekretnine i moja supruga plaća naknade, turističke, porezna, što već mora imati kod tog iznajmljivanja. Sve je transparentno i čisto.

Ako je sve transparentno kako ste se uopće doveli u ovu situaciju?

Kao što sam rekao, fabriciranje nekih tema iz 2009., isto to društvo, isti rukopis.

Čiji rukopis?

Točno znam čije imenom i prezimenom. Ne bih sada o imenima. Međutim, nisam tada bio interesantan hrvatskoj javnosti kao općinski načelnik. Danas sam ipak ministar, politički tajnik i danas se to reciklira.

Hoćete li pokrenuti neke prijave?

Nemam se vremena baviti prijavama. Dovoljno mi je da dokažem hrvatskoj javnosti da sam sve radio u skladu sa zakonom.

Niste imali vremena ni za katastar?

To je moja pogreška zbog koje mi je zaista žao, da sam zaboravio nakon što sam izgradio jednu kuću i pomoćnu kuću, da sam zaboravio i evidentirati u katastru. Međutim, ona ima rješenje u katastru o kućnom broju. Ona je u imovinskoj kartici. Zaboravio sam.

Katastru ste pljeskali neki dan.

Ne samo da sam mu pljeskao, nego sam ga i započeo dok sam bio ministar graditeljstva, upravo da se spoje zemljišne knjige i katastar, da sve bude još evidentnije i transparentnije.

Morate priznati da je apsurdno da kao ministar graditeljstva i čovjek koji je u tome, da kiksate na tako nečemu.

Morate shvatiti da 2008. godine, kada sam dovršio gradnju moje obiteljske kuće, kad sam dobio uporabnu dozvolu, bio sam općinski načelnik, oženjen, dvoje djece. Predano sam radio svoj posao. Meni je geometar tada 2008. trebao reći – trebao bi ucrtati u katastar. Nije to rekao. Ja se tada nisam time bavio, bavio sam se razvojem općine Nerežišće.

Kuščević je u više navrata da je  spreman platiti kaznu, ali je zato upadljivo izbjegavao govoriti o političkoj odgovornosti i ostavci.

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina

 

 

 

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments