Škoro je pravi bogataš: Tvrtke u njegovom suvlasništvu dobivaju velike poslove od države i Bandića

Škoro je pravi bogataš: Tvrtke u njegovom suvlasništvu dobivaju velike poslove od države i Bandića

Miroslav Škoro završio je Višu građevinsku školu u Osijeku i postao inženjer, a diplomirao je i na Ekonomskom fakultetu na kojem je 2017. doktorirao. Jedan je od suradnika na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin. Dvije godine je studirao na američkom Community Colledge of Allegheny County

 Dnevnik.hr Istražio je  vrlo razgranate poslove  predsjedničkog kandidata Škore. Preko Campusa, tvrtke u vlasništvu njega i njegove supruge Kim Ann koja je i direktorica tvrtke, Škoro naplaćuje autorska prava i organizira nastupe. Lani su ostvarili 3,47 milijuna kuna prihoda i zaradu od 685 tisuća kuna. Tvrtka zadnjih pet godina povećava promet, a raste joj i dobit, piše Tportal.

„Tvrtka zapošljava četiri stalna i više ugovornih vrhunskih profesionalaca na polju glazbene produkcijom, dizajna i oblikovanja te IT rješenja. Sukladno postignutim poslovnim rezultatima, CAMPUS d.o.o. spada u red 6 posto najuspješnijih poslovnih subjekata u RH“, stoji na stranicama tvrtke.

Uz izdavačku kuću Campus i vinariju, suvlasnik je u dvije tvrtke s višemilijunskim prihodima.

Pet posto udjela Škoro ima u IT tvrtki Omega software koja je prošle godine ostvarila prihod od 55,3 milijuna kuna i 12,7 milijuna kuna dobiti. Na stranicama te tvrtke vidi se impresivna lista njenih poslova sa državom i Gradom Zagrebom.

„Investirao sam u njih jer sam procijenio da je to dobar poslovni potez. Naravno da sam zainteresiran da njihovi poslovni rezultati budu dobri jer se to odražava na povrat moje investicije. No, da ne ispadne da izbjegavam konkretan odgovor, reći ću da je Omega sve svoje poslove i prije, a i poslije moga dolaska, dobivala na vrlo transparentnim i lako provjerljivim javnim natječajima. Tamo gdje je imala uvjete, prošla je, a tamo gdje ih nije ispunjavala, nije prošla.

U toj firmi radi više od 90 hrvatskih visokoobrazovanih inženjera iz područja informatike i računarstva, a ono što je najvažnije, svoj posao obavljaju izvrsno i do sada su svugdje dobivali pohvale za odlično obavljen rad. Omega ne uvozi i ne ‘dila’ na hrvatskom tržištu bjelosvjetske proizvode upitne kvalitete, nego razvija i proizvodi vlastita rješenja kroz vlastiti razvoj. Na to sam silno ponosan, iako imam samo pet posto vlasničkog udjela“, rekao je u Škoro magazinu Lider.

Škoro je s kumom Brankom Žibratom vlasnik firme MB Kvadrat. Posjeduju i iznajmljuju skladišne prostore, a u zadnje dvije godine bilježe gubitke. Lani je minus bio oko 100.000 kuna uz nešto više od 900.000 kuna prometa. Za tu tvrtku je Škoro rekao da će od nje više koristi imati njegovi unuci nego on.

Miroslav Škoro razvija i posao s vinom te posjeduje tri hektara pod vinovom lozom. Jedan je od 900 suvlasnika turističke tvrtke Mon Perin, koja je lani imala 11,5 milijuna kuna čiste dobiti, a ima i nešto dionica Hrvatskog Telekoma.

Foto: Lana Slivar Dominić/HIna