Tajnoviti Jandroković: Nije želio odgovoriti na pitanje je li Plenković planirao smijeniti Kujundžića

Tajnoviti Jandroković: Nije želio odgovoriti na pitanje je li Plenković planirao smijeniti Kujundžića

Hrvatski sabor u petak bi na izvanrednoj sjednici trebao izglasati sedam novih ministara i dva potpredsjednika u hrvatskoj Vladi.

Tomu će tijekom prijepodneva prethoditi sjednice sedam matičnih saborskih odbora na kojima će premijer Andrej Plenković predstaviti kandidate za nove članove svoga kabineta, pa će se na odborima raspravljati o budućim ministrima dok će se na plenarnoj sjednici, koja je zakazana za 17 sati, o njima samo glasati.

Već u 8.30 sati na sastanku će se okupiti klubovi parlamentarne većine kako bi im premijer Plenković predstavio buduće članove svoje Vlade.

Dan uoči sjednice, s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem razgovarala je reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Na pitanje hoće li sutra biti dovoljno ruku za izbor novih ministara, Jandroković odgovara:

“Sasvim sigurno. Sutra ćemo imati dovoljno ruku”, rekao je šef Sabora, a na pitanje hoće li se pojaviti i svi HDZ-ovci, poručio je da hoće.

Zatim je prokomentirao činjenicu da su otišli svi ministri za koje su iz SDP-a tražili da odu. “Je li to uvod u veliku koaliciju?”, pitala ga je reporterka RTL-a.

“Ne, to nema veze s velikom koalicijom, to je naša autonomna odluka. Nama je bitno da se vide rezultati rada Vlade. No, količina problema s kojima su se suočili neki ministri zagušila je sve ono što je Vlada dobro radila”, poručio je.

Iz oporbe i dalje drže da mora otići i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

“Ovo je treća godina na izmaku, normalno je da se oporba pokušava nametnuti”, kaže Jandroković.

“Je li Milan Kujundžić slaba točka?”, pitala ga je Gregoret.

“Mi smo konačne odluke donijeli smatrajući da su te odluke ispravne. Te odluke nisu lake. No, smatrali smo da su nužne. Mi smo povukli poteze koji su bili korisni za Vladu”, poručio je predsjednik Sabora koji  nije demantirao  da je Plenković planirao smijeniti ministra Milana Kujundžića. Navodno je  odustao od smjene kada je  Kujundžić zaprijetio da u tom slučaju više neće podržavati HDZ u Saboru.

Sinoć je bilo burno iza zatvorenih vrata u HDZ-u, pojavila se i informacija da je Gabrijela Žalac Jandrokoviću zamjerila stihove Vojka V.

“Ne bih to komentirao. Nikome nije lako. Svatko od nas se može zamisliti u toj situaciji. No, to ne treba shvaćati tragično. Ja sam glavni tajnik stranke, moja je zadaća brinuti se o interesima HDZ-a. Nažalost, nekad moram sudjelovati u odlukama”, kazao je Jandroković za RTL.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina