Nisu joj pomogle dvije stranačke iskaznice: Sud poništio izbor ravnateljice koju je forsirao ministar Ćorić

Nisu joj pomogle dvije stranačke iskaznice: Sud poništio izbor ravnateljice koju je forsirao ministar Ćorić

Upravni sud u Splitu donio je odluku da se poništava izbor Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, koja je postala poznata kad se doznalo da ima ne jednu već dvije stranačke iskaznice, doznaje Nova TV.

Sud je poništio rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 7. veljače 2019. o imenovanju ravnateljice Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i predmet vraća na ponovno odlučivanje. Slavica mora i snositi troškove upravnog spora u iznosu od 10 tisuća kuna.

Protiv rješenja tužiteljica Ljiljana Zmijanović podnijela je tužbu jer je tvrdila da se grubo krše njezina prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja te navela da se krši i Zakon o zaštiti prirode. Smatra da je osim prednosti kao hrvatski branitelj, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao od Slavice. Na poništenje rješenja o imenovanju, Slavica se ne može žaliti, ali ima rok od 15 dana za žalbu za naknadu troškova Visokom upravnom sudu.

Nella Slavica u trenutku izbora za ravnateljicu bila je članica dviju političkih stranaka – i HDZ-a i HNS-a. U HNS se učlanila u vrijeme Kukuriku vlade, a HDZ-ovu iskaznicu ima od 2007. godine

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić Slavica je bila prvi izbor na natječaju i nije mu bilo sporno što ima dvije iskaznice.

”Gospođa Slavica nije na čelo NP došla zbog jedne ili dvije iskaznice, već svojih referenci i svog programa i konačno dojma koji je ostavila na razgovoru. Onoliko dugo koliko ona bude radila svoj posao, ona će imati moje povjerenje”, govorio je Ćorić, prenosi Nova TV.

Na slici: Nella Slavica (lijevo) bila je istodobno članica HDZ-a i HNS-a