Milanović žestoko napao Kolindu i Penavu: Zalaže se za ćirilicu u Vukovaru, ali to ne želi jasno napisati

Milanović žestoko napao Kolindu i Penavu: Zalaže se za ćirilicu u Vukovaru, ali to ne želi jasno napisati

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je u četvrtak sastanak s Ivanom Penavom, gradonačelnikom Vukovara. Podržala je njegovo protivljenje odluci Ustavnog suda o statutarnoj odluci ostvarivanja službene uporabe srpskog jezika i pisma na području Vukovara.

O tom se njenom potezu danas na društvenim mrežama oglasio i Zoran MIlanović.

“Kao što je ne tako davno pokazala razumijevanje za Orbanove nasrtaje na važne hrvatske interese i Vučićeve ispade i laži, predsjednica Republike tako sada pokazuje i razumijevanje za nepoštivanje hrvatskog Ustava na koji je prisegnula. Pokazuje razumijevanje za nepravdu, netoleranciju i nečovječnost.

Statut Grada Vukovara, u koji su ugrađena prava manjina, donijela je HDZ-ova vlast u vrijeme kada su računali da ta ista prava manjine neće ni moći koristiti jer nisu dovoljno zastupljene u broju stanovnika Vukovara. Nakon što je popis stanovnika pokazao da su se stekli uvjeti za korištenje manjinskih prava koja su im ranije dana Statutom, počinje licemjerno osporavanje i uskraćivanje tih prava pozivanjem na prava i ugroženost većine, a što traje do danas. Ustav i zakoni mogu ti se sviđati ili ne sviđati, ali dok su na snazi moraš ih poštivati.

U modernoj, otvorenoj i slobodarskoj Hrvatskoj za koju se borim poštivat će se sva prava i slobode svih njenih građana”, napisao je Milanović.

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina