USKOK istražuje Gorana Marića: Prodao je zemljište Draganu Mariću kojeg su zbog Ivice Olića “vozili u gepeku”

USKOK istražuje Gorana Marića:  Prodao je zemljište Draganu Mariću kojeg su zbog Ivice Olića “vozili u gepeku”

USKOK istražuje Gorana Marića zbog sumnjive prodaje državnog zemljišta od 85,6 hektara u Brodskoj Varoši, nadomak Slavonskog Broda, privatnoj tvrtki Marsonia glas, prenosi N1.

Telegram je pisao da je Grad Slavonski Brod bio je zainteresiran za isto zemljište koje je odlukom Vlade, a na temelju prijedloga Ministarstva državne imovine dok je ministar bio Goran Marić, prodano tvrtki Marsonia glas koju vodi  Dragan Mmarić.

Goran Marić je, podsjetimo, ostavku na dužnost ministra državne imovine podnio 15. srpnja nakon što je portal Index objavio priču o stanu koji je Marić po povoljnim uvjetima dobio od franjevaca, dok je on njima zauzvrat dodijelio državnu imovinu za samostan.

 

Dragan Marić je kontroverzni bivši menadžera Ivice Olića kojeg su  svojedobno  vozili u gepeku  kako bi ga “uvjerili” da je za Olića najbolje da potpiše za  Dinamo. Prijatelj je s kontroverznim zadarskim poduzetnikom i nogometnim djelatnikom Renom Sinovčićem.

– Reno Sinovčić mi je prijatelj. Ponekad si međusobno pomažemo isključivo kao prijatelji i tu nema mjesta pričama o nekim dugovima, kamatama i slično. Ivica Olić iz Zagreba je u Dinamo prešao isključivo jer sam se tako dogovorio s Ćirom Blaževićem. I to za mjesečnu plaću od 5500 kuna, zbog čega sam Ivici iz svoga džepa za igranje jedne sezone u Maksimiru tada dao pola milijuna eura. Kada je transfer bio završen, zamolio sam Zdravka Mamića, koji je na sve strane izmišljao priče o meni, da mi sastavi popis ljudi kojima sam navodno dužan tako da i ja to napokon saznam. Na kraju, kada je Ivica odlazio u Moskvu, a to garantiram, u poslu su bile samo dvije stranke. Dinamo i Marsonia – izjavio je svojedobno Marić za Jutarnji list.

Foto: Dario Grzelj/Hina