Posljednji ispraćaj poznatog novinara: Velimir Bujanec, Miroslav Lazanski i Ana Karamarko na sprovodu Denisa Kuljiša

Posljednji ispraćaj poznatog novinara: Velimir Bujanec, Miroslav Lazanski i Ana Karamarko na sprovodu Denisa Kuljiša

Obitelj i prijatelji  su se  u četvrtak na zagrebačkom Krematoriju posljednji puta oprostili od novinara, urednika i publicista  Denisa Kuljiša. Novinar je iznenada preminuo u 68. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Okupljeni uz odar, brojni medijski djelatnici, oni koji su s njim radili, oni koje je odgojio i oni na čije živote je nepovratno utjecao, složili su se u tome kako je otišao puno prerano jer je mogao još puno toga dati. Ipak, možda najbolje ga je opisao njegov dugogodišnji prijatelj i kolega Saša Runjić čije su riječi gotovo svima izmamile suze na oči. On je, u svom oproštajnom govoru, između ostalog citirao Kuljiševe riječi, javlja Večernji list.
– Ako ti svi priznaju da si istinski nezavisan, znači da su te obilježili kao luđaka, pa se možeš družiti jedino s drugim marginalcima – pročitao je Saša Runjić. Riječi u kojima su se prepoznali i mnogi Kuljiševi prijatelji bile su one kojima je Runjić završio svoj pozdrav: – I zato te molim da mi oprostiš što sam te zanijekao, ne tri puta, nego sto puta po tri puta, što sam pred mojim prijateljima koji su često znali biti i tvoji ljuti protivnici, znao pomirljivo govoriti: Ma znaš Denisa, ma pusti Denisa, čuj stvarno ne znam što mu je to trebalo – kazao je aludirajući na činjenicu da je Kuljiš, zbog svojih uvjerenja i pisanja često bio na sudovima, no hrabrost da živi na način koji je jedino smatrao ispravnim, baš nikada ga nije napustila.
Zanimljivo je da su na sprovod Denisa Kuljiša došli voditelj  Velimir Bujanec,  Ana Karamarko, supruga  bivšeg Predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka,  Radimir Čačić, ali i  Miroslav Lazanski, poznati  srpski novinar i  veleposlanik Srbije u Rusiji.
Foto: Danijel Kasap/Hina