Armada organizira skup potpore ispred zatvora: Naš Škala je častan i pošten čovjek

Armada organizira skup potpore ispred zatvora: Naš Škala je častan i pošten čovjek

Matko Škalamera, 42-godišnji pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka i član HGSS-ove stanice Rijeka jučer je priveden i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je prijetio i nanio tjelesne ozljede 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću na parkiralištu stambene zgrade u Viškovu.

Članovi riječkog HGSS-a su na Facebooku stali u obranu svoga kolege. Navode kako se radi o neopravdanom medijskom linču te ističu da svaki oblik diskriminacije smatraju neprihvatljivim.

“HGSS stanica Rijeka i njeni članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo. Stava smo kako naš član Matko Škalamera u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem obzirom na podnesene optužbe. Iz tog razloga našem Matku ovim putem pružamo apsolutnu podršku kao, prije svega, našem prijatelju te vrhunskom gorskom spašavatelju”, napisali su.

Duljim priopćenjem oglasila se i središnjica HGSS-a. ističu kako im je osnovna zadaća sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve pomoći na planinama i drugim nepristupačnim terenima. Tvrde kako je u skladu s time Škalamera “svoje znanje, motiv i moral nebrojeno puta pokazao kako u Hrvatskoj tako i širom svijeta”, pišu Vijesti.hr.

“Stoga je rasna, spolna, religijska, nacionalna i bilo kakva druga netrpeljivost nespojiva s misijom i vizijom Hrvatske gorske službe spašavanja. Volonteri HGSS-a pa tako i naš član Matko Škalamera nebrojeno su puta pokazali da svoje aktivnosti obavljaju izrazito profesionalno, odgovorno i humano. HGSS ne može i ne želi prejudicirati ičiju krivnju niti se dovoditi u vezu sa spomenutim slučajem. Osuđujemo svako nasilje bez obzira tko ga, kada i gdje počinio. Detalje samog slučaja ne možemo komentirati do okončanja postupka”, stoji među ostalim u njihovu priopćenju.

U obranu Škalamere stao je i dio navijačke skupine Armada, pod nazivom Over Forty Crew. Oni pozivaju članove, simpatizere, navijače i građane Rijeke na prosvjed podrške koji će se održati u srijedu u 19.30 ispred istražnog zatvora u Rijeci. Ističu kako je Škalamera kolateralna žrtva proteklih događaja u zemlji.

“Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom. Naš ‘Škala’ je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događaja u Hrvatskoj. Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja. Molimo sve koji se u srijedu okupe, da se svakako suzdrže od bilo kakvih nepotrebnih incidenata i da ne nasjedaju na provokacije onih koji ne žele dobro Matku, ali i cijelom našem narodu”, stoji u objavi Over Forty Crewa.

Foto: Facebook