Damir Škaro doveden na ispitivanje: Hoće li ostati mjesec dana u pritvoru?

Damir Škaro doveden na ispitivanje: Hoće li ostati mjesec dana u pritvoru?

Damir Škaro, bivši saborski zastupnik HDZ-a i aktualni predsjednik AMK Siget, kojeg je njegova djelatnica prijavila za silovanje i prijetnje, a koji je nakon jučerašnjeg uhićenja prenoćio u policiji, danas je doveden na ispitivanje na Županijski sud u Velikoj Gorici. Policija ga je dovezla na ispitivanje u civilnom automobilu, na stražnjem sjedalu. Kada je vidio novinare i fotoreportere, legnuo je. Ipak su ga fotoreporteri uspjeli snimiti dok ga je policija uvodila na Županijski sud.

Nad njim je dovršeno kriminalističko istraživanje, a prijavljen je za spolno uznemiravanje, silovanje i prijetnju, a danas je predan pritvorskom nadzorniku Županijskog državnog odvjetništva, javljaju 24 sata. Škaro je uhićen jučer na povratku iz BiH, gdje je navodno bio otkad se dogodio događaj za koji se sumnjiči. Njegova je žrtva javno o svojoj traumi progovorila za emisiju “Provjereno”, a osim za silovanje, Škaru je prijavila i za prijetnju jer joj je, kako tvrdi, ponudio i novac za šutnju. Silovanje je policiji prijavila liječnica žrtve.

Nakon što ispitivanje bude okončano, tužiteljstvo će odlučiti hoće li za Škaru tražiti određivanje istražnog zatvora, a ako hoće, o tom zahtjevu odlučivat će sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Ako Državnom odvjetništvu  utvrdi utemeljenost prijave, potom sudu trebalo predložiti mjesec dana istražnog zatvora.
Foto: Edvard Šušak/Hina