Nema problema: Brkić satove posudio, Hanza media bivšoj ministrici Dalić “poklonila” izdavanje knjige

Nema problema: Brkić satove posudio, Hanza media bivšoj ministrici Dalić “poklonila” izdavanje knjige

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predlaže da se ne pokrenu postupci protiv dužnosnika Milijana Brkića, Martine Dalić i Milana Bandića, prenosi N1.

Protiv potpredsjednika Sabora Brkića postupak je otvoren nakon što su mediji objavili da je u javnosti viđen sa skupocjenim satovima koje nije prijavio u imovinskoj kartici.

“Postupajući po napisima vezanim o vlasništvu satova usporedili smo imovinske kartice. Dužnosnik je u nekoliko navrata dostavljao promjene u imovinskoj kartici, no u predviđenoj rubrici ‘Podaci o ostalim pokretninama pojedinačne vrijednosti veće od 30.000,00 kuna’ naveo je da pokretnina skupljih od 30.000 kuna nema. Zatražili smo očitovanje od dužnosnika o eventualnom neskladu. Dužnosnik se očitovao”, rekla je na sjednici u petak Tatijana Vučetić, članica Povjerenstva.

Brkić satove posudio

Prema navedenome ispada da satovi nisu u vlasništvu Milijana Brkića već njegovoga brata Joze Brkića.

U očitovanju Povjerenstvu Brkić je rekao da su skupi satovi zapravo vlasništvo njegova brata Joze s kojim živi nakon rastave braka.

”Ponekad ih uzme i nosi ih. To su moji satovi, ali mi ne smeta što ih on nosi”, poručio je brat potpredsjednika Sabora u očitovanju Povjerenstvu. Jedan sat brat je poklonio dužnosniku no taj nije skuplji od 30.000 kuna.

“Povjerenstvo je utvrdilo da je prodajna cijena takvog novog sata od 15 do 28 tisuća kuna. Predlažem da se donese odluka da se postupak ne pokrene”.

Bandić i Večernji

U predmetu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Povjerenstvo je razmatralo mogući utjecaj na objave u Večernjem listu. Taj medij objavio je nagradu igru u kojoj je dodjeljivao stan Zagrebačke stanogradnje koja je navodno povezana sa Zagrebačkim holdingom, koji je pak u vlasništvu Grada.

Zagrebačka stanogradnja u očitovanju Povjerenstvu odgovorila je da je stan prodala Večernjem listu te da ni na koji način nije bila sponzor nagradne igre.

Hanza media “poklonila knjigu” Martini Dalić

U predmetu bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić Povjerenstvo je razmatralo hoće li pokrenuti postupak nakon prijave po kojoj joj je Hanza media pokrila troškove izdavanja i promocije knjige, što bi bio nedopušteni dar.

Dužnosnica nije imala zapreku primiti dar nakon završetka mandata, a u trenutku predstavljanja knjige Dalić više nije bila potpredsjednica Vlade. Također se predlaže nepokretanje postupka jer ne proizlazi da je došlo do povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Foto: Mladen Volarić/Hina
Facebook Comments