Žene HDZ-a stale u obranu predsjednice Kolinde: Nakon vulgarnog izgreda izgubio pravo da ga se naziva gospodinom

Žene HDZ-a stale u obranu predsjednice Kolinde: Nakon vulgarnog izgreda izgubio pravo da ga se naziva gospodinom

Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” je u priopćenju medijima osudila današnji nastup predsjedničkog kandiata Miroslava Škore koji je rekao kako bi Predsjednicu pitao što je radila u njegovom ormaru 90-ih.

Priopćenje Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” prenosimo u cijelosti.

“Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” najoštrije osuđuje seksistički ispad Miroslava Škore, koji skandaloznom izjavom da mu je “predsjednica bila u ormaru” vrijeđa ne samo predsjednicu RH, već cijeli ženski rod.

Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije.

Škoro je nakon ovoga vulgarnog izgreda izgubio svako pravo da ga se naziva “gospodinom”. U nedostatku argumenta i programa pokušao je predsjednicu diskreditirati na temelju spola, no time je – na vlastitu žalost – samo demonstrirao svoje prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture”, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo kako je kandidat za predsjednika Miroslav Škoro dao intervju za Dnevnik.hr u kojem je ponovio da se on želi sučeljavati, a na pitanje što bi Kolindi Grabar-Kitarović odgovorio na prozivke da je tamburao po Americi i bio u ormaru, odgovorio je: “Pitao bih je što je radila u mom ormaru devedesetih. Što znači tamburanje? Je li to omalovažavanje hrvatske tamburice i hrvatskog identiteta?” zapitao se i poručio da država nije Ministarstvo vanjskih poslova.

Foto: Mario Strmotić/Hina