Sanaderova odvjetnica tvrdi da osuđeni bivši premijer ne hoda dobro: Tko je pokušao zabraniti doktoru Delimaru da ga operira

Sanaderova odvjetnica tvrdi da osuđeni bivši premijer ne hoda dobro: Tko je pokušao zabraniti doktoru Delimaru da ga operira

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković je danas, nakon izricanja presude Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL, dala izjavu novinarima.

Bivši premijer Ivo Sanader i čelnik mađarskog MOL-a Zsolt Hernadiji u ponedjeljak su proglašeni krivima za primanje i davanje mita u slučaju Ina-MOL zbog čega je Sanader nepravomoćno osuđen na šest, a Hernadi na dvije godine zatvora.

Nakon čitanja presude Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković obratila se novinarima. Rekla je kako je ovakva presuda – očekivana.

“To smo očekivali, jer je cijeli postupak tekao zapravo na taj način. Naime, tijekom postupka su se doista sustavno kršila prava okrivljenika i prava obrane.”

Rekla je kako smatra da će Vrhovni sud imati puno posla s ovom presudom.

“Dakle, smatram da će Vrhovni sud imati puno posla s ovom presudom. Radi se doista o nekim bitnim povredama prava na pravično suđenje koja su rezultirala apsolutno krivim zaključcima suda.”

“Sud tvrdi da je Sanader opstruirao suđenje, a pritom je zaboravio da je Sanader u postupku 10 godina, da se nastavlja suđenje u postupku Fimi Medije. Pa me onda zanima sljedeće – rekao je navodno sudski vještak da je operaciju mogao odgoditi za šest mjeseci.”

“To bi značilo da se sada opet ne može operirati jer bi opstruirao postupak u Fimi Media.”

“Jer deset godina je u sudskim postupcima i kao što vidimo, oni idu u naletima. Istraga i suđenje za ovaj predmet su de facto počeli 25.12.2009. godine. Vidimo da su se određene radnje vršile i ranije. Deset godina traje taj postupak.”

“Četiri godine je taj predmet de facto stajao da bi onda u trenutku kada je doista Sanader imao određene ozbiljne probleme sa zdravljem njemu je zabranjeno da se operira.”

Pokušalo se čak zabraniti i profesoru Delimaru da ga operira koji je to odbio rekavši da mora operirat bolesnu osobu jer se podvrgava opasnosti tužbe. Dakle, radi se o medicinski opravdanom postupku.

Odgovorila je i koja su očekivanja Ive Sanadera od Županijskog suda.

“Sanaderova očekivanja su ta da on od Župaijskog suda u Zagrebu ne očekuje ništa.”

Što se tiče njegova zdravstvenog stanja, rekla je kako je Ivo Sanader još uvijek na liječenje.

“On je još uvijek na liječenju, rehabilitaciji, još uvijek ne hoda kako treba i nije sposoban za raspravu. Fimi Media počinje u prvom mjesecu. Vidjet ćemo kako će biti njegovo stanje tada.”

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina