Kolinda će dugoočekivani odmor provesti u Hrvatskoj: Gdje će nastaviti karijeru?

Kolinda će dugoočekivani odmor provesti u Hrvatskoj: Gdje će nastaviti karijeru?

Nakon što je izgubila izbore Kolinda Grabar-Kitarović priznala je poraz, čestitala novom predsjedniku Zoranu Milanoviću te najavila da već danas kreće na godišnji odmor na kojem, kako kaže, nije bila pet godina.

Uskoro bivša predsjednica godišnji odmor će provesti u Hrvatskoj u kojoj će, kako je jučer, poručila i ostati.

Ipak, prije nego što je istaknula kandidaturu, Grabar-Kitarović je u lipnju prošle godine kazala da posla za nju ima i izvan Lijepe Naše, javlja  Dnevnik.

“Želim odraditi mandat do kraja, a što će biti nakon toga – ne znam. Narod će odlučiti. Ne bojim se ničega. Posla uvijek ima u svijetu. Kad vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore“, poručila je tada Grabar-Kitarović.

Što god odlučila Grabar-Kitarović, nakon prestanka obnašanja dužnosti pet godina ima pravo na ured, na dva državna službenika, osobnog vozača i službeno osobno vozilo.

Također, predsjednik Republike Hrvatske koji je po prestanku obnašanja dužnosti nastavio korištenje prava na fizičku zaštitu sukladno posebnim propisima, nastavlja korištenje tog prava i nadalje u istom opsegu i može ga koristiti trajno, javlja Dnevnik.

Grabar-Kitarović koja će u veljači funkciju predati Zoranu Milanoviću, nakon prestanka obnašanja dužnosti prvih šest mjeseci ima pravo na naknadu u visini plaće te 50 posto plaće u sljedećih šest mjeseci.

Plaća Grabar-Kitarović prema njezinoj imovinskoj kartici iznosi 24.376,20 kuna neto.

Njezin prethodnik Ivo Josipović se nakon što je izgubio na izborima vratio profesorskoj karijeri dok je Stjepan Mesić zadržao svoj ured sve do 2016. godine kada je zakon promijenila Vlada Tihomira Oreškovića.

Dan nakon poraza na izborima provodi u krugu obitelji, a kako doznajemo čula se i sa Zoranom Milanoviće.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina