Bliski Milanovićev suradnik snažno zagovara povratak Tita na Pantovčak: Zbog jedne izjave trebao bi se zabrinuti i Bernardić

Bliski Milanovićev suradnik snažno zagovara povratak Tita na Pantovčak: Zbog jedne izjave trebao bi se zabrinuti i Bernardić

SDP-ov zastupnik Joško Klisović je govorio o brojnim pitanjima, uključujući i prve korake novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića.

Upitan je i što misli o povratku biste Josipa Broza Tita na Pantovčak, budući da se već prije izjasnio kako bi on Titovu bistu vratio.

“To je moj osobni stav. To nije stav predsjednika, s obzirom na to da nisam s njim o tome razgovarao. Ja ne znam, on će sam donijeti svoj stav.”

“Ja nemam ovlasti da tamo išta pomičem po Pantovčaku, ali kako sam bio upitan u javnom prostoru, rekao sam što mislim. Ja se sjećam kada je predsjednik Josipović došao gore i kada smo vidjeli sve te biste, on je isto imao ideju da neke stvari treba promijeniti. Onda je to dobro pogledao, dobro razmislio, uzeo si vremena i shvatio da je predsjednik Franjo Tuđman te biste postavio s jednom državničkom i povijesnom logikom.”

Dodao je i kako je predsjednik Josipović, kada je dobro razmislio, odlučio da ipak neće ništa mijenjati na Pantovčaku, javlja N1.

“Kada je razmislio, Josipović je odlučio da ništa neće mijenjati. I stvarno, kada se pogleda, to je tako. ja mislim da Titova bista, kao jednog zaslužnog Hrvata, pripada tom postavu zaslužnih Hrvata jer je to bio čovjek koji je bio vođa antifašističkog pokreta.”

“Vraćanje biste Tita na Pantovčak je vraćanje priče u normalno stanje, kako je postavio i predsjednik Tuđman, prvi hrvatski predsjednik. Na novinarsko pitanje podržava li  predsjednika  SDP-a Davora Bernardića, Klisović je odgovorio da ga neće “rušiti” do izbora.  Klisović je jedan od najbližih suradnika  Zorana Milanovića i bio je jedan od najžešćih kritičara Davora Bernardića  sve dok nije postignuto primirje unutar SDP-a./

Foto: Screenshot/N1