Škoro odgovorio HDZ-u: Samo me neuki i bahati mogu optuživati da sam krivac za Milanovićevu pobjedu

Škoro odgovorio HDZ-u:  Samo me neuki i bahati mogu optuživati da sam krivac za Milanovićevu pobjedu

Nakon 1. kruga predsjedničkih izbora i osvojenih 465.703 glasova Miroslav Škoro se povukao iz javnosti. Tvrdi da pobjeda Zorana Milanovića nije njegova krivica.

– Tražio sam razloge zašto je bilo 24,5%, ili što je trebalo napraviti da bude više te zašto je po prvi put u političkoj povijesti trebalo toliko glasova da bi se ušlo u drugi krug. Ne mogu zaboraviti da je svojevremeno Bandić prošao dalje s 14% glasova. Ovo je bila jedna žestoka utakmica u kojoj samo neuk i bahat čovjek može prebacivati krivicu na nekog drugog. Uostalom predsjednički izbori imaju dva kruga, u prvom je bilo 11 kandidata, u drugom su bila dva, pobijedio je onaj kojemu su birači dali više povjerenja. Kriviti nekog trećeg u drugom krugu je neprimjereno – pojasio je Škoro u intervjuu Večernjem listu.
Prokomentirao je i izjavu Branka Bačića koji se nada suradnji i koaliciji s njegovom strankom. – Ja nemam nikakvih mandata, pred nama je politička utakmica u kojoj opet slijede izbori gdje će birači odlučiti koliko ću dobiti mandata. Tek nakon toga možemo razgovarati o svemu ostalom. Kod mene je sve na stolu, za razliku od ostalih protukandidata ne skrivam ništa i vrlo sam transparentan. Očekujem fer političku borbu jer sada imamo treću političku opciju koja je uistinu relevantna. Izgubila je izbore zbog nečeg što možemo nazvati standardnom devijacijom ili statističkom pogreškom. Prerano i preambiciozno je pričati o nečem više, a preda mnom je velik rad – poručuje Škoro.
Foto: Screenshot/N1