Majka Filipa Zavadlava javila se iz Austrije: Ovo je njena priča

Majka Filipa Zavadlava javila se iz Austrije: Ovo je njena priča

Etel Zavadlav, majka trostrukog ubojice iz Splita Filipa Zavadlava, za Jutarnji je iz Austrije komentirala slučaj koji je potresao Hrvatsku.

“Filip je moj sin, a ja sam daleko. Trenutno sam u Austriji jer tu radim već neko vrijeme. Totalno sam izvan sebe. O strašnoj vijesti doznala sam slučajno preko interneta i od tada ne prestajem piti tablete za smirenje. Ne mogu se skoncentrirati uopće na ništa”, kazala je za Jutarnji majka Filipa Zavadlava.

U Split se vraća krajem siječnja. Zabrinuta je jer Filip od straha nije spavao 20-ak dana u komadu.

“I zločin je napravio rastrojen. Dečki koje je ubio maltretirali su ga i upadali mu u stan po noći i prijetili mu nožem”, navela je Etel Zavadlav.

Smatra da njenom sinu treba liječnička pomoć, a ne zatvor.

“Uzeli su mu sav novac koji je imao pa mu je hitno trebao novi ukrcaj na brod jer nije imao ni za hranu. Smršavio je osam kilograma u mjesec dana. Na brod se, kao časnik palube, trebao ukrcati ove sedmice”, rekla je majka 25-godišnjeg splitskog ubojice Filipa.

vjesna je podrške koju deseci tisuća građana pružaju njezinom sinu unatoč činjenici što je riječ o trostrukom ubojici, ali roditeljsku ljutnju i bijes prema samom zločinačkom činu koji ledi krv u žilama ne pokazuje, no ukazuje na splet loših odluka.

Posljednji put ga je čula par sati prije uhićenja. Zvučao joj je, otkriva, zbrkano te joj je ponavljao: “Dođi, dođi, dođi što prije”.

Upitana je li Filip dao naslutiti da bi mogao učiniti nešto nažao dečkima čije je živote u subotu popodne ugasio, majka osumnjičenog trostrukog ubojice kaže da takav scenarij nije nikome ni približno spominjao.

“Tog dana kad je bilo ubojstvo, htio je otići u bolnicu na hitni psihijatrijski prijem. Spominjao je suicid, bacanje pod vlak i slično, ali nikada ovakav užasan ishod.

No otac ga je spriječio u odlasku u bolnicu jer je smatrao da se poslije toga neće moći nigdje zaposliti. A policiji se Filip nije nikad obratio za pomoć, jer ionako ne bi bilo svrhe”, smatra Filipova majka.

Navodno je maltretiran e zbog dugova dvije godine mlađeg brata. Ubojičina majka ne zna odakle sinu oružje kao niti gdje se trenutno nalazi mlađi sin.

Upitana kako komentira Filipovu kriminalnu prošlost pa i osuđujuću uvjetnu presudu prema kojoj je “ona čuvala stražu dok je njezin sin Filip 2014. godine krao iz Kršćanske proročanske crkve Maranatha iz koje je ukrao 11.000 kuna vrijedne predmete”, majka Filipa Zavadlava za Jutarnji pojašnjava “da se pišu bezvezarije pa i da je nju sin tukao, no to je apsolutna laž”.