Kako je bivši policijski inspektor Leon Lučić ucjenjivao poduzetnika: Skupi 100 000 eura i donesi gdje ti se kaže

Kako je bivši policijski inspektor Leon Lučić ucjenjivao poduzetnika: Skupi 100 000 eura i donesi gdje ti se kaže

U mjestu Draganić kod autoceste Zagreb-Karlovac u petak se odigrala prava drama kada je jedan poduzetnik zajedno s prijateljem, bivšim MMA borcem, izudarao bivšeg policijskog inspektora Leona Lučića, inače protagonista televizijske serije “Krim tim 2”.

Povod tučnjavi navodno je bila iznuda koju je Lučić zajedno s nekolicinom drugih osoba pokušao vršiti nad poduzetnikom, koji je sve to i uredno prijavio zaprešićkoj policiji.

Audio snimka do koje je došao RTL, a koju, kako javlja ta televizija na kojoj se “Krim tim 2” svojedobno i emitirao, ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena koja je nekoliko dana trajala prema zaprešićkom poduzetniku od kojeg su tražili 100 tisuća eura i prijetili njegovoj obitelji.

– Moraš mi samo reći auto s kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, ne izlazi iz auta. Znači, izlaziš ti sam. Auto na auto… razumiješ. Nemaš brige. Bio bih ja veliki kreten – čuje se na audio snimci.

– Skupljam cijeli dan lovu i zovem one koji mi u tome mogu pomoći. A ti, ako si tako pametan i znaš da ja zovem, onda bi trebao znati da je 100.000 ozbiljna cifra i da čak i banka treba tri dana – napisao je poduzetnik u SMS-u na što je dobio Lučićev odgovor:

– 100 skupi i budi spreman donijeti gdje ti se kaže, u protivnom zanemari sve izrečeno. Sutra svatko živi svoj život i radi svoj posao. Lp.

Poduzetnik je nakon toga nazvao policiju te im rekao da je odlučio samoinicijativno naći se s iznuđivačem. Iz policije su mu rekli, kako Jutarnji doznaje u MUP-u, da to ne čini i da se ne nalazi s njima mimo policijskih uputa, međutim, on je na svoju ruku otišao na sastanak tako da policija nije ni znala gdje će se sastanak održati.

Na tom je sastanku onda i došlo do incidenta u kojem je Lučić teško ozlijeđen, u bolnici je s prijelomom ključne kosti završio i MMA borac Marko Š., a iznuđivani poduzetnik zadobio je lakše ozljede. Identitet četvrtoga muškarca koji je na primopredaju novca došao s Lučićem, te pobjegao, policija još pokušava utvrditi.

Lučić se još uvijek se nalazi karlovačkoj bolnici gdje ga trenutačno ga čuva policija, a doktori su ga stavili u induciranu komu. U utorak bi trebao biti prebačen u Zagreb, piše RTL.