Pernar primijetio nelagodu kod dvojice saborskih zastupnika kada se govori o masonima: Otkrio je njihova imena

Pernar primijetio nelagodu kod dvojice saborskih zastupnika kada se govori o masonima: Otkrio je njihova imena

Saborski zastupnik Ivan Pernar  gostovao je u Bujici i govorio o masonskoj aferi koja potresa Hrvatsku. Ustvrdio je da je  siguran da, osim u DORH-u, masona ima  u Saboru i  Vladi. Žestoko je prozvao i Andreja Plenkovića i optužio ga kako mu je lagao u odgovoru na zastupničko pitanje rekavši da “nije propisana obveza članovima Vlade RH da prilikom imenovanja, kao niti tijekom obnašanja dužnosti, bilo kojem tijelu prijavljuju činjenicu osobnog članstva u masonima.” Pernar je naglasio je da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa izričito ustvrdilo da  saborski zastupnici i članovi trebaju navesti da su članovi tajnih društava.

Pernar nije htio spekulirati o tome koji su saborski zastupnici masoni, ali je otkrio da je nekim saborskim zastupnicima izrazito neugodno kada započne rasprava o masonima.

“Primijetio sam neugodu kod Mire Kovača. Kada zezam Miru Kovača hoćemo li  srediti masone, njega odmah ulovi nemir. Zatim i Branko Grčić iz SDP-a. Kada sam spomenuo tu priču, vidio sam da mu nije svejedno. Naravno, možda je to samo puka slučajnost, možda se to meni samo pričinilo”, izjavio je Pernar.

Foto: Edvard Šušak/Hina

 

Facebook Comments