Plenković optužio Brkića da je srušio vlastitu Vladu: Nisam došao na čelo HDZ-a kao briselski ćato ili ćatolik

Plenković optužio Brkića da je srušio vlastitu Vladu: Nisam došao na čelo HDZ-a kao briselski ćato ili ćatolik

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković osvrnuo se na svoje protukandidate na unutarstranačkim izborima u HDZ-u koji su dana predali potpise za svoje kandidature.

“Nisam imao vremena slušati što su alternativci željeli poručiti medijima, ne znam u kojem se segmentu Brkić žali na suradnju sa mnom. Vodite računa da sam se ja kandidairao za predsjednika HDZ-a kada je HDZ u kojem nisam bio u upravljačkim tijelima, a Brkić je, srušio vlastitu Vladu.

Došao sam, ne kao briselski ćato ili ćatolik, sa željom i motivom da dignem HDZ i dovedem do pobjede što smo i učinili 2016. godine za razliku od 2015. kada se dogodio fenomen Mosta sa 19 zaustupnika. Ne znam odakle te teze dolaze, nikad veće transparentnosti u radu, sve ove kolege glasaju za sve prijedloge Vlade, nisu marginalizirani: jedan je potpredsjednik Sabora, drugi zamjenik predsjednika HDZ-a, zatim predsjednik Odbora za vanjske poslove, pa potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova koji je sam, ničim izazvan, dao ostavku, zatim ministar poljoprivrede koji iz Vlade nije otišao zbog mene nego zbog okolnosti koje nisu imale veze s mandatom i politikom ove Vlade.

Da ne govorim o gradonačelniku Vukovara kojem čestitam na postignućima, no bilo bi dobro da izloži što je sve ova Vlada učinila za Vukovar i kako mu sve pomaže. Kada to sve stavimo na hrpu, možemo govoriti tko je i što učinio za HDZ i Hrvatsku”, komentirao je Plenković i napomenuo da od sučeljavanja ne bježi, javlja N1.

“Nikada mi nije bio problem ići na sučeljavanje za razliku od nekih drugih koji su bježali od sučeljavanja, a koji su ranije vodili HDZ. Na kraju, nisu oni ti koji se u Saboru bore protiv ljevice već se borim ja, dakle ta teza koju pokušavaju plasirati je netočna. Nisam ih nijednom čuo da su se javili ne bi li podržali Vladu prilikom aktualnog sata”, rekao je i dodao kako teze o onemogućavanju skupljanja potpisa ne stoje, te da nigdje ne vidi prestrašene HDZ-ovce, aludirajući na poruku Opcije za promjene koja članove stranke poziva da se ne boje.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments