Kovač optužio Jandrokovića za pristranost: Otkrio od čega bježi Plenković kao vrag od tamjana

Kovač optužio Jandrokovića za pristranost: Otkrio od čega bježi Plenković kao vrag od tamjana

Kandidat za predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima u HDZ-u Miro Kovač u srijedu je dao izjavu za medije u zagrebačkom Westinu pri čemu je komentirao pitanje sigurnosti hrvatskih granica i unutarstranačke izbore u HDZ-u.

“Treći je dan službene kampanje i još nemamo odogovr ni reakciju Andreja Plenkovića o sučeljavanju, čekam da se dogovorimo o tome. HDZ-ova javnost je zaslužila čuti što mislimo o budućnosti stranke i Hrvatske te kako vidimo sadašnjost. Plenković ne može pobjeći od odgovornosti za izborne neuspjehe, on bježi od odgovornosti kao vrag od tamjana. Nažalost, ubijen je pobjednički duh u HDZ-u i zato će morati snositi posljedice na izborima”, rekao je Kovač i dodao kako od Gordana Jandrokovića očekuje nepristranost.

“Koliko ja znam on bi trebao osigurati transparentne i poštene izbore u HDZ-u, a ne držati stranu Plenkoviću. Mora dokazati nepristranost, s ovakvim izjavam budi sumnju”.

Što se pitanja sigurnosti i vojske na granicama tiče, Kovač ističe da se kao ministar vanjskih poslova izborio za izmjenu zakona o nadzoru državne granice kako bi vojska mogla pomagati.

“Ovo je tren kada nacionalne države EU moraju pokazati da znaju štititi granice i one koje su najizloženije moraju imati posebnu podršku. Ja bih da vojska na vrijeme dođe na granice. Milanović i SDP su bili protiv prijedloga tadašnje Vlade da ugradimo mogućnost da vojska pomaže policiji u zaštiti granica, ako su evoluirali, drago mi je da su došli na moju poziciju”, komentirao je Kovač stav predsjednika Zorana Milanovića, a kratko se osvrnuo i na trenutnu suradnju između njega i premijera Andreja Plenkovića.

“Neka se što prije održi sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost da riješimo pitanje priljeva migranata na granice, premijer i predsjednik moraju surađivati prema Ustavu, da sam ja premijer i ja bi surađivao s predsjednikom”.

Kovač je za kraj rekao da HDZ mora biti onakav kakav je bio na skupu u Splitu, s puno ljudi i emocija, te da će stranka tako izgledati nakon njegove pobjede.

Foto: N1