Zašto svi trebamo poslušati apel ministra Beroša i ostati u svojim domovima

Zašto svi trebamo poslušati apel ministra Beroša i ostati u svojim domovima

Čini se da javni apeli kriznih stožera nisu urodili plodom i građane uspjeli uvjeriti da ostanu u svojim kućama i domovima i da  smanje količinu druženja izvan uže obitelji s kojima žive u kućanstvima.

Situacija je ozbiljna i svaki izlazak iz kuće može dovesti ne samo do višestrukog povećanja broja oboljelih, već dugoročno vas ostaviti bez prihoda zbog općeg kolapsa svih sustava, bilo da radite u javnom ili privatnom sektoru.

Ovo je situacija koju možemo koliko-toliko obuzdati samo ako smo disciplinirani i ako slušamo preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Iz kuće bi smjeli izlaziti samo oni o kojima ovise elementarne potrebe društva, i to pod mjerama zaštite kakve preporučuju liječnici.

Nemojte donositi vlastite procjene i činiti iznimke, time zdravstveno i egzistencijalno ugrožavate sebe i druge. Svakim izlaskom iz kuće riskirate da se zarazite jer putevi virusa su nepredvidivi.

Po svemu sudeći očekuju nas  još teža vremena, pokažite razboritost i svojim discipliniranim ostankom kod kuće smanjite zdravstvenu i materijalnu štetu koju će ovaj virus nanijeti cijeloj državi. Nemojte zbog malo komfora žrtvovati slom svih sustava koji su nam nužni za život.

Ostanite kod kuće, družite se s obitelji i čitajte Teleskop!

Foto: Damir Senčar/HIna