Kninska kraljica ostaje mjesec dana u pritvoru: Ona nije u najboljem stanju

Kninska kraljica ostaje mjesec dana u pritvoru: Ona nije u najboljem stanju

Završeno je ročište nakon kojega je donesena odluka da će Nataša Turbić, Ružica Njavro, Josipa Rimac, Marinko Tokmačija i Ante Sladić provesti mjesec dana u istražnom pritvoru, a odvjetnik Josipe Rimac Željko Gulišija kazao je nakon završenog ročišta: ”Ona je jaka žena i osjeća se dobro”.

Odvjetnik šibenskog poljoprivrednika Ante Sladića Ljubo Pavasović Visković novinarima je kazao kako je sud prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora prihvativši točku 2. rješenja, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke, javlja tportal.

“Odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela jer je prihvatio moju tezu da ukoliko je dio dužnosnika pušten da se brani sa slobode, tada ni za druge osobe koje su obuhvaćene ovim postupkom nema razloga smatrati da bi oni boravkom na slobodi ponovili kazneno djelo”, istaknuo je odvjetnik.

“Imate činjenicu da je USKOK donio rješenje o provođenju istrage u odnosu na čitav niz osoba od kojih su neki državni dužnosnici. Neke slučajeve je pratio s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora, neke ne. Dakle, sud je prihvatio tu moju tvrdnju da u tome treba biti dosljedan i ukoliko postoji ta mogućnost za neke, tada ne možemo govoriti o tome da za druge ne postoji”, dodao je.

Kazao je kako se neće žaliti na odluku jer smatra da treba ubrzati postupak “da se što prije ispitaju svjedoci i da ljudi idu vani”.

“Djelomično je usvojen zahtjev USKOK-a, radi se o točki 2., opasnost od utjecaja na sjedoke, točka 3. je odbijena – to je opasnost od ponavljanja djela”, kazao je odvjetnik Josipe Rimac Željko Gulišija.

“Žalit ćemo se, smatram da nema razloga ni za točku 2, jer se rješenje o provođenju istrage sastoji od dokaznih radnji. Ako imate rezultate dokaznih radnji, nema potrebe za ispitivanjem svjedoka, odnosno ti svjedoci neće ukazati ništa posebno što ne govore dokazne radnje”, dodao je.

Što se tiče stanja Josiše Rimac, kazao je sljedeće: “Nije u najboljem stanju, ide u istražni zatvor, ali jaka je ona žena. Drži se.” Dodao je kako osumnjičeni odmah idu u Remetinec i kako će se žaliti na odluku.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments