Stjepo Bartulica primijetio da HDZ sada malo manje laže: Zašto traži da se osudi izjava Furija Radina

Stjepo Bartulica primijetio da HDZ sada malo manje laže: Zašto traži da se osudi izjava Furija Radina

Nositelj liste Domovinskog pokreta u šestoj izbornoj jedinici Stjepo Bartulica u Dnevniku N1 kazao je kako o svojoj poziciji u budućoj vladi ne želi spekulirati te da Domovinski pokret nema namjeru biti trajno u opoziciji.

Kazao je kako misli da je hrvatski narod prepoznao njihov projekt.

“Ne znam što je Plenković točno mislio, ali sam se danas uvjerio da gdje god organiziramo skup dođe više ljudi nego što je očekivano. HDZ umijesto da rješava probleme koje će nam ostaviti – oni se suočavaju s aferama. Domovinski pokret okuplja široku platformu istaknutih ljudi, a mi činimo sve da poruke koje šaljemo budu dostupne javnosti”, rekao je Stjepo Bartulica.

Na pitanje o tome hoće li on možda biti ministar vanjskih poslova, kazao je da ne želi spekulirati.

“Neću spekulirati. Andrej Plenković je ponosan na stabilnost, ali to znači ekonomsku stagnaciju. Izgubili smo četiri godine, ekonomski nazadujemo u odnosu na druge zemlje, ove godine imamo pad  BDP-a od 15 posto… Ne vidim da HDZ nudi nešto novo, ali sada su malo skromniji u lažnim obećanjima. Zadnji su put obećavali 180.000 radnih mjesta, a sada je obećavaju 100.000 radnih mjesta”, rekao je Bartulica.

Sa SDP-om nema koalicije

“Moje uvjerenje je da je nemoguće postići konstruktivni dogovor s SDP-om. To su već viđeni ljudi, koji su hrvatsku politiku ostavili tu gdje jesu. Ne vidim prostor za razgovor sa SDP-om. Mi se ne vidimo u vječnoj oporbi, zalažemo se za što veći broj mandata i želimo sa što boje pozicije pregovarati s budućom vladom”, rekao je Bartulica.

Sebe smatra liberalnim konzervativcem, a što se tiče uvredljivih grafita usmjerenih prema Srbima, kazao je kako ih osuđuje, ali je pozvao i na osuđivanje uvreda prema nositeljici liste Domovinskog pokreta u Rijeci.

“Liberalni sam konzervativac, smatram da je važno ograničavati vlast i da se ona miješa u život. Grafiti prema Srbima su za svaku osudu i huligane treba procesuirati. No, Miroslav Škoro i njegova žena bili su dio uvredljivih napisa u medijima i to treba osuđivati. Furio Radin je uvrijedio našu nositeljicu u Rijeci kada je rekao da je priručna Talijanka. I to treba osuditi”, rekao je Bartulica.

Ići će na Hod za život

“27. lipnja ću sigurno biti tamo, jer smatram da je to temeljno ljudsko pravo i da pravo na život treba vrijediti bez iznimke, za sve ljudske osobe od začeća. Geslo je pravo za život bez diskriminacije. Od kada se bavim bioetičkim pitanjima još nisam čuo dobar argument za ubojstvo nerođenog djeteta. Volio bih da to postane zdrava rasprava u Hrvatskoj, no svako društvo koje relativizira ljudski život ne završi dobro”, rekao je.

Na pitanju o odsrastanju djeteta uz homoseksualne skrbnike, kazao je kako dijete treba imati oca i majku.

“Uvjeren sam da svako dijete treba majku i oca, kada je riječ o pravima i intreserima djeteta na djetetovoj sam strani ispred prava odraslih. Dijete nije eksperiment i za zdrav odgoj zaslužuje oca i majku”, kazao je.

Foto: Screenshot/N1

Facebook Comments