Zašto Sandra Benčić nije jasno rekla da je Emil Tedeschi obilno financirao zakladu Solidarna

Zašto Sandra Benčić nije jasno rekla da je Emil Tedeschi obilno financirao zakladu Solidarna

Saborska zastupnica Sandra Benčić iz zeleno-lijeve koalicije u N1 Studiju uživo komentirala je aktivnosti koje članovi njene koalicije provode tijekom ljeta, kao i prozivke Nikole Grmoje upućene platformi Možemo!.

Kazala je kako se članovi zeleno-lijeve koalicije bave pripremama za narednu sjednicu Sabora, i da nemaju vremena baviti se prozivkama Nikole Grmoje.

“Radimo na Zakonu o obnovi i ne stignemo se baviti time što radi Most. Mi se bavimo HDZ-om i Bandićem i sprječavanjem koruptivnih afera, te se trudimo imati konstruktivne prijedloge.

Ne bavimo se Mostom. Mi smo se ogradili i rekli da Emil Tedeschi nije nikada financirao Možemo, ne vidim kako bi ta mogućnost mogla postojati, mi smo zelena ljevica i jasno je kakve stavove zastupamo. Ne želimo se baviti širenjem laži”, rekla je Sandra Benčić.

Podsjetimo, Nikola Grmoja je  jučer  javno posumnjao u profesionalnost i objektivnost  portala Faktograf.

“Otvaram jutros Faktograf.hr da vidim jesu li napravili provjeru točnosti informacije o Tedeschijevom financiranju Zaklade Solidarna u kojoj su svi ključni ljudi političke platforme Možemo, a ono ništa.
Nema ništa ni o Tedeschiju i ukradenim novcu za obranu Sinja. A neki dan su bili jako brzi da dokažu kako Tedeschi nema ništa s financiranjem Možemo.
Ne znam jel ta Faktografova solidarnost s Možemo i Tedeschijem povezana s činjenicom da je novinar Faktografa Petar Vidov čest gost na tulumima Solidarne. Što vi kažete”, napisao je Grmoja. Zanimljivo je da Sandra  Benčić danas  nije ništa  o tome da je ona bila jedna od  osnivačica zaklade Solidarna i da je  Emil Tedeschi  obilno financirao spomenutu Zakladu.
Na slici: Sandra Benčić je bliska suradnica Tomislava Tomaševića još iz  aktivističkih dana
Foto: Edvard Šušak/Hina