Nikola Grmoja poručio Faktografu: Želite postati Ministarstvo istine, nitko vas nije ovlastio da vršite cenzuru

Nikola Grmoja poručio Faktografu: Želite postati Ministarstvo istine, nitko vas nije ovlastio da vršite cenzuru
Saborski zastupnik Nikola Grmoja ponovno je žestoko kritizirao portal Faktograf i njegovog glavnog urednika Petra Vidova  optuživši ih za  “selektivno novinarstvo” i cenzuru svojih političkih neistomišljenika. Grmojin post prenosimo  u cijelosti.
“Petar Vidov i Faktograf.hr su se pozabavili sa mnom što je bilo i za očekivati. Nisu se pozabavili s Tedeschijem ili Solidarnom čije zabave Vidov posjećuje. Bacio sam mu udicu i zagrizao je kao cipol.
Upravo je ovim člankom dokazao Faktografov modus operandi. Izjave drugih političkih aktera i mojih političkih oponenata bez provjeravanja je predstavio kao gotove istine. A sve kako bi se obračunao sa mnom jer sam razotkrio da je zapravo pristrani aktivist povezan s ekipom iz Solidarne i Možemo.
Budući da mi je Vidov posvetio pozamašan članak bez da me kontaktirao i provjerio izjave drugih političkih aktera o meni i objavio ih kao gotove istine, ja ću njemu uputiti par pitanja.
Poštovani Petre, koliko puta ste se dok ste ovo sastavljali osobno čuli sa predstavnicima Solidarne i koliko puta s predstavnicima Možemo te koje naputke i naloge su Vam dali?
Jeste li pri sastavljanju ovog uratka o tome komunicirali sa svima, zajedno s Anom Brakus u zatvorenim whatsapp grupama kako difamirati Most?
Poštovani Petre i svi Vi iz Faktografa, u RH i njenom zakonodavnom sustavu Vas nitko nije ovlastio da vršite cenzuru i uređivanje dosega medija koje primjenjujete na svima osim na Vašim prijateljima s kojima ste u koordinaciji po whatsapp grupama.
U Hrvatskoj naime postoji Zakon o medijima kojeg se Most drži, a Vi ste (Vidov/Faktograf) čisti pokušaji instalacije Ministarstva istine mimo svih Ustavnih načela RH.
To je samo po sebi veliki problem, no problem je istovremeno prije svega osobna dimenzija koja Vas vodi u Vašem radu i duboko povezani osobni odnosi koji nemaju nikakvog profesionalnog odmaka, a kamoli pretenzije na novinarsku istinu i činjenice.
I za kraj jedna poruka: Ekipa, obrišite prvo svoje whatsapp dogovorne i koordinacijske grupe, pa onda govorite o novinarstvu kao mjestu provjere s minimalno tri izvora, jer ovakav Faktograf nema veze s novinarstvom i to već svi u Hrvatskoj znaju, a nažalost nitko se time u politici ne bavi.
Narodu je dosta cenzure na društvenim mrežama i aktivističkog portala koji proizvoljno na osnovu toga tko im je blizak a tko ne određuje čije će tvrdnje navodno provjeravati i što je istina a što laž”, ppiše Grmoja
Foto: Admir Buljubašić/Hina

 

Facebook Comments