Davor Gjenero brutalno kritizirao Peđu Grbina i duhovito parafrazirao Tina Ujevića: On je mlad, a tako zastarjeli političar

Davor Gjenero brutalno kritizirao Peđu Grbina i duhovito parafrazirao Tina Ujevića: On je mlad, a tako zastarjeli političar

Politički analitičar Davor Gjenero komentirao je u N1 studiju uživo da situacija s korona virusom, objektivno i na međunarodnoj razini, ne izgleda dobro jer ispadamo zemlja slučaj.

„Zakasnilo se s mjerama, nije dobro, moramo prije jeseni učiniti sve da zaštitimo vlastite građane i da se uspije spasiti stvar koliko se dade“, poručio je.

Odluke zemalja koje su Hrvatsku stavile na crnu listu, rekao je, bolje ne komentirati nego šutjeti jer je velik dio krivice na nama, našim javnim i zdravstvenim vlastima.

Komentirajući situaciju sa Slovenijom, rekao je da vidi perspektivu da se granični spor riješi jer Plenković ima diplomatske sposobnosti. Govoreći o događajima s obilježavanja Oluje, rekao je da je napravljen veliki iskorak u odnosu spram srpske manjine u hrvatskoj.

„Vidjet ćemo nakon Grubora, veliki je to iskorak, Pupovac u Škabrnji, Milošević u Vukovaru, jedno smo poglavlje u unutarnjim odnosima riješili, vitalni problemi poput struje, vode ili cesta ostaju neriješeni“, rekao je.

Pad popularnosti Miroslava Škore za njega je očekivan.

„Nema ozbiljnog programa, nema obavezne političke agende, a onog momenta kad se pokazalo da ne mogu utjecati na politike, nestao je interes, ključni akteri iza koji je ruski kapital iz gazproma, Radić i Bubalo su se povukli i nisu preuzeli zastupničke mandate“, naglašava.

Druga desna klerikalna stranka, Most, dodaje Gjenero se konsolidirala i pokazuje da ima relevantan potencijal i biračko tijelo koje ih podržava.

„SDP ima snažnu infrastrukturu i u pozadini ljude koji razumiju šta je država i javne politike, njihov potencijal veći je od 18 posto“, kaže i dodaje kako Grbin nema kapaciteta biti predsjednikom, zbog načina na koji nastupa i zbog backgrounda.

„On je jedan od ključni ljudi koji su u ime Milanovića destabilizirali SDP, iako je mlad čovjek on je zastarjeli političar“, zaključuje.

omentirajući Milanovićev govor iz Knina, rekao je da je bio dobar.

„Ali brine problem sa spornim izjavama prema susjedima. Primjerice odlikovanje Mije Jelića. Moglo se odlikovati i Atifa Dudakovića, koji je također bio zaslužan u Oluji, no Milanović je pokazao da ga je baš briga što misle u BiH“, zaključio je.

 

Foto: Denis Cerić/Hina