Policija potvrdila: Kod ilegalnih migranata nalazimo sablje i noževe

Policija potvrdila: Kod ilegalnih migranata nalazimo sablje i noževe

U srijedu je zatvoren kamp Bira. Dio migranata je prebačen u kamp Lipa, a dio je krenuo prema Hrvatskoj i završio u divljem šatorskom naselju. A upravo u toj grupi koja je krenula prema Hrvatskoj došlo je do sukoba niti dva kilometra od hrvatske granice.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić posjetio je samu crtu razgraničenja s BiH. O burnoj noći koja je iza policajaca PU ličko-senjske više je rekao Mladen Matovinović, voditelj Službe za granicu.

Kako je kazao, na užem području je zabilježeno više desetaka pokušaja nezakonitog ulaska u Hrvatsku. “Noćni uređaji otkrili su njihove pokušaje i to ćemo spriječiti. Protekla noć bila je burna, vraćeno je više stotina migranata”, dodao je Matovinović.

Nakon kampa Vučjak, u šumi je niknuo novi kamp koji našoj policiji stvara velike probleme.

“Novi kamp nije napravljen sada, on je sada samo pojačan. Nalazi se na oko 800 metara od državne granice. Što se tiče ovog događaja u Unsko-sanskom kantonu, mi smo u protekloj noći razmijenili sve informacije, radimo na prikupljanju podataka, ako bi zatekli migrante u pregledu pa vidjeli da nešto potječe od tog kaznenog djela”, dodao je Matovinović.

Migranti su ubijeni hladnim oružjem, kako je objavila policija Unsko-sanskog kantona.

“Naši policajci kod migranata pronalaze puno toga. Govorimo o noževima, sabljama i svim mogućim predmetima pogodnim za ozljeđivanje – sve to oni nose”, istaknuo je Matovinović.

“Nose to, kako oni kažu, zbog lakšeg života u prirodi i njihova kretanja”, dodao je Matovinović.

Inače, policijske statistike kažu kako je u prvih osam mjeseci ove godine policija uhvatila 16.000 osoba koji su ilegalno pokušali ući u Republiku Hrvatsku. To je za 38 posto više u odnosu na 2019. godinu.