Ćorić traži ostavku HNS-ovca koji je zapošljavao stranačke uhljebe u Fondu za zaštitu okoliša

Ćorić traži ostavku HNS-ovca koji je zapošljavao stranačke uhljebe u Fondu za zaštitu okoliša

Ministar zaštite okoliša i energetike iz Bruxellesa je poručio da očekuje ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša.

Dubravko Ponoš je prijepodne na konferenciji za novinare audio snimku prijetnji koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

“Snimka je stara otprilike godinu dana i na njoj se može čuti kako je Kotarac pokušao trgovati svojim koeficijentom u zamjenu za kooperativnost vezano na pritiske koje je radio preko Radničkog vijeća”, rekao je Ponoš.

Kako prenosi HRT,  ministar Ćorić iz Bruxellesa je poručio da očekuje ostavku Ponoša.

“Vidio sam tu snimku, odnosno čuo sam je. Složit ću se s tezom da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Očekujem od Ponoša da Upravnom vijeću Fonda stavi svoj mandat na raspolaganje”, poručio je ministar.

“Što se tiče međusobnih odnosa u Fondu, to doista ne mogu komentirati. Međutim jednostavno: način, ton, svo ono što je tom snimkom evidentirano, ne spada u uobičajan odnos koji trebaju suradnici imati”, rekao je Ćorić.

Dubravko Ponoš (HNS) je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od rujna 2017. godine.

Mislav Kotarac, bivši predsjednik Radničkog vijeća, početkom godine optužio je Ponoša da u Fondu zapošljava stranački, HNS-ov kadar.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments