HDZ-ovac Plenković komentirao poruku koju je HDZ-ovca Capak poslao SDP-ovcu Ostojiću: Nema što dodati

HDZ-ovac Plenković komentirao poruku koju je HDZ-ovca Capak poslao SDP-ovcu Ostojiću: Nema što dodati

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković, zajedno s kandidatima s liste HDZ-a za 9. izbornu jedinicu, posjetio je Gospić, gdje se družio s članovima i simpatizerima.

Rreporter N1 tevizije upitao je premijera Plenkovića za komentar na izjavu Krunoslava Capaka, koji je gostujući u Novom danu poručio SDP-ovu Rajku Ostojiću da se ne miješa u posao epidemiologa.

“Mislim da takvoj izjavi nije potrebno dodatno objašnjenje, jako je važno da naši građani slušaju preporuke onih koji su stručnjaci u ovom području, prije svega epidemiolozi, infektolozi, virolozi. Mislim da nije dobro da bilo tko, a pogotovo netko na odgovornoj javnoj dužnosti radi nove modele i načine epidemiološke zaštite koji nisu utemeljeni na onome što struka govori, nego sam sebi nešto propisuje”, rekao je Plenković.

“Ako bi građani slijedili Ostojića, umjesto da u ponedjeljak dođu na posao mogli bi reći da idu u samoizolaciju. Argument mu je tanak, pozivam građane da slušaju stručnjake i da se vrati normalno povjerenje u one koji su pobijedili koronavirus u prvom valu”, poručio je Plenković iz Gospića.

Inače, Krunoslav Capak je član HDZ-a.

 

Foto: Damir Senčar