Andrija Jarak ogorčen: Ima li itko normalan u ovoj zemlji?

Andrija Jarak ogorčen: Ima li itko normalan u ovoj zemlji?

Splitska policija osumnjičila je 31-godišnjaka za ubojstvo, tereteći ga da je u noći na subotu nožem na ulici usmrtio 22-godišnjaka, dok je drugi uhićenik prijavljen prekršajno zbog sudjelovanja u sukobu koji je prethodio ubojstvu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Ugledni glazbeni kritičar secirao Baby Lasagnu: Pa ljudi, jeste li svjesni da je riječ o prikrivenom narodnjaku

Osumnjičeni 31-godišnjak je nakon policijskog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku te kazneno prijavljen splitskom Županijskom državnom odvjetništvu, izvijestila je u nedjelju policija.

Terete ga da je u subotu, oko 00,50 sati na Mažuranićevom šetalištu nakon verbalnog i tjelesnog sukoba otišao u stan po nož te se vratio natrag na ulicu do 22-godišnjaka koji se udaljavao i zadao mu s nožem ubodnu ranu u predjelu desne strane prsišta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Lucijan Carić: Mate Rimac je od 2011. do 2021. prodao možda šest automobila. A sjećate li se da je 2018. govori da je planulo 150 primjeraka C_Two

Napadnuti mladić je u 1,20 sati preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split. Za drugog muškarca (37) također uhićenog nakon ubojstva utvrđeno je da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira pa je priveden na Općinski prekršajni sud.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Baby Lasagna odgovorio Dejanu Lovrenu: Vjera i obitelj su mi najvažniji u životu

Navodno je riječ o bratu glavnog osumnjičenika, a istraga je pokazala da je zajedno s njim sudjelovao u verbalnom i tjelesnom sukobu koji je prethodio ubojstvu.

Osumnjičeni 31-godišnjak je po pisanju medija više desetaka puta uhićivan zbog tučnjava, razbojničkih krađa, narušavanja javnog reda i mira i droge.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Josipa Lisac tvrdi da nije mislila na Aleksandru Prijović: Zašto se tako veselite nanoseći drugim zlo

Novinar Andrija Jarak, koji ima dugogodišnje iskustvo u praćenju teških ubojstava, šokiran je odlukom policije da počinitelja osumnjiči samo za obično ubojstvo.

“Nož u grudi nedužnom mladiću je obično a ne teško ubojstvo? Što je potrebno da se kvalificira kao teško? Da su ga polili benzinom i zapalili? Ima li itko normalan u ovoj zemlji”, napisao je Jarak.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: HRT-ov redatelj “sasjekao” Martina Kosovca i njegovu pjesmu: Pa on je bio najgori na Dori. Miljenik nacije nestade u prijevodu

Slično je reagirao i poznati kvizaš Robert Pauletić.

“Filip Zavadlav, očajan zbog maltretiranja, pobija tri dilera i pročistija ulice, dobija 40 godina zatvora. Narkomanski ološ ni zbog čega ubija dobrog, nevinog momka od 22 godine, izać će iz zatvora za 5 godina. Jeben ti pravdu, sud i državu”, ističe Robert Pauletić.