Bivši saborski zastupnik kritizira poznatog kuhara: Monstrum je žive školjke ubacio u kipuću vodu. On muči živ bića na najbestijalniji način

Bivši saborski zastupnik kritizira poznatog kuhara: Monstrum je žive školjke ubacio u kipuću vodu. On muči živ bića na najbestijalniji način

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac kritizirao je “proćelavog debeljka” zbog toga što su u programu uživo bacili školjke u kipuću vodi. Proglasio ih je monstrumima koji na najbestijalniji način muči i ubija živa bića.

“Pogledam slučajno televiziju u prolazu i vidim na programu emisiju o kuhanju. Neki proćelavi debeljko, navodno kuhar stručnjak, uzima žive školjke i baca ih u kipuću vodu. Podučava nas da je to dobro jer su školjke skuhane -svježe.

Dakle, monstrum koji muči i ubija živa bića na najbestijalniji način u javnom prostoru kotira kao nekakav fini gospodin, zvijezda, maltene mudrac.

Na trenutak pomislim da bi trebalo njegovu debelu stražnjicu potopiti u vrelu vodu na jedno tri sekunde da proba shvatiti sto čini nevinim stvorenjima”, napisao je Branimir Bunjac koji se deklarira kao vegetarijanac.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ŽENA HRABROST: Janja Mitić imala je tri operacije raka debelog crijeva, ide na kemoterapiju, boluje od epilepsije, ali ne želi da je okolina sažalijeva. Ona živi punim plućima

Prije nekoliko godina je izjavio da mu je žao što kao saborski zastupnik nije napravio više da se zatvore sve klaonice životinja.

“Dok sam bio u saboru neke stvari nisam stigao reći, zbog čega mi je žao. Jedna od njih je moja iskrena želja da se zatvore klaonice životinja. Prije svega, ne mogu podnijeti ubijanje nevinih bića, a kao drugo, prelaskom na vegetarijansku prehranu zdravlje ljudi bi se višestruko poboljšalo.

Prestankom klanja naša sveukupna karma postala bi puno bolja, a troškovi nesretnog ministarstva zdravstva bi se prepolovili. Jasno mi je da će otpor takvoj ideji biti jak, ali vjerujem da vrijeme radi za humanost i prevenciju bolesti”, izjavio je Bunjac koji se nakon političke karijere skrasio u Irskoj gdje živi i radi.

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac

Branimir Bunjac je vegetarijanac desetak godina, a prije sedam godina je otkrio zašto je prestao jesti meso i jaja.

“Danas je svjetski dan vegetarijanstva. Odlučio sam prestati jesti meso i jaja (ne i mlijeko) prije tri godine. Pripremao sam se za taj prijelaz jako dugo, a učinio sam to isključivo zbog pitanja vlastitoga zdravlja.

Naime, prije sam bio jako boležljiv, a čak sam desetak puta boravio i u bolnici.

Otkad sam vegetarijanac, promjena u mome zdravlju je ogromna i to nabolje. Ništa me više ne boli, a infekcije se vrlo rijetko hvataju za mene, a i tada u smanjenom opsegu.

Uz promjenu u prehrani u potpunosti sam izbacio alkohol, kavu i čaj s kofeinom. Volio bih da još mogu suzbiti slatkiše, bijelo brašno i pretjerani unos soli. Nekako si mislim, uz malo truda mogao bih trajati još neko vrijeme”, napisao je 2017. godine Bunjac.

Međutim, Izjava Branimira Bunjca o školjkama nije se svidjela nekim njegovim pratiteljima na društvenim mrežama.

“Treba i glavicu kupusa uspavati prije nego ju se onako divljački odsječe od korijena”, glasio je jedan od komentara.

“A zamisli kada rakovi idu živi u kipuću vodu. Ovo sa školjkama je šala mala. Dagnje moraju ići žive u kipuću vodu jer se inače otruješ ako ih pojedeš a da su bile mrtve. A što vi vegetarijanci ubijte biljke prije nego ih stavite u kipuću vodu ? Ajde da ne budemo licemjerni”, nadovezao s drugi kritičar.

Evo još nekoliko zanimljivih komentara.

“Ne kužim. Prosvijetlite me. A kad se žive školjke posišu to je gore ili bolje?

“Jel klepiš komarca kad ti zuji oko glave”

“Vidi se da ste svi vi zreli za jednu ozbiljniju terapiju u Vrapču”.

Foto: Facebook