Branitelj osječkog suca koji je uzeo sat od Mamića: Odvjetnik Miljević namamio je suca Krušlina u stupicu

Branitelj osječkog suca koji je uzeo sat od Mamića: Odvjetnik Miljević namamio je  suca Krušlina u stupicu

Danas je održano prvo stegovno ročište Državnog sudbenog vijeća u slučaju suca Županijskog suda u Osijeku Zvonka Vekića i Darka Krušlina, a koje je pokrenuo predsjednik Suda Zvonko Vrban, koji smatra da fotografije objavljene u medijima dokazuju da su se suci družili s optuženikom Zdravkom Mamićem te time zaslužuju najstrožu kaznu – razrješenje s dužnosti.

Vekić i Krušlin nisu bili raspoloženi za izjave po dolasku na ročište, javlja N1.

‘Mamić zlouporabljivao slučajni susret’

Ljubo Pavasović, Krušlinov odvjetnik, dao je izjavu nakon ročišta.

“To je danas bilo kratko, tek je bila prva sjednica DSV-a povodom zahtjeva za stegovni postupak, očitovanje o krivnji i dokazima. Sve ovo će se nastaviti 28. svibnja”, kazao je.

Pavasović je naveo da su se suci ne smatraju krivima za ono što ih se tereti.

“Krušlin je navučen na vrlo pokvaren način da bude doveden na mjesto na kojem nije očekivao naći Mamića, dolazio je na zabavu Miljevića, smatrao da se radi o božićnoj zabavi Miljevićevog ureda, a ne druženju s Mamićem. Tamo je bio relativno kratko. Mamić zlouporabljivao taj slučajni susret kada tvrdi da su njih dvojica razgovarali. Ne, nisu razgovarali, ništa se tamo nije dogodilo. Što je sporno da sudac odlazi na zabavu kod odvjetnika koji mu je vrlo često u sudnici, ne znajući da će tamo biti osoba kojoj je on raspravni sudac?”, kazao je Pavasović.

Krušlin je ranije potvrdio da je uzeo sat od Mamića, no Pavasović ističe da se to dogodilo prije nego što je Krušlin bio raspravni sudac u slučaju Mamića.

“Cijela priča sa satom se događa prije nego što je on raspravni sudac u priči Mamić. Imate inkriminaciju koja seže od trenutka kada on duži taj spisak do trenutak kada više nije raspravni sudac. Sat se nije dogodio u tom vremenskom rasporedu”, rekao je Pavasović i dodao:

“Krušlin je jedan od rijetkih hrvatskih sudaca koji je u vrlo prominentnom spisu u rekordnom roku završio postupak, osudio Zdravka Mamića na 6,5 godina, napisao presudu i tu je presudu potvrdio Vrhovni sud. S druge strane imate čovjeka koji je u bijegu iz ove države, koji truje medijski prostor sa svojim lažima.”

Foto: Hina