Maja Sever ponovno u akciju. Jučer jezikovu juhu dobio Milanović, a danas šef HRT-a Bačić i njegovi “rukovoditelji”

Maja Sever ponovno u akciju. Jučer jezikovu juhu dobio Milanović, a danas šef HRT-a Bačić i njegovi “rukovoditelji”

Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever jučer je žestoko kritizirala predsjednika Milanovića. a danas su na red došli Kazimir Bačić i njegovi rukovoditelji.

Sever je Milanoviću zamjerila što je napao novinare, a ne vodeće ljude koji vode HRT i biraju problematične urednike. U današnjoj izjavi optužila je HRT za cenzuru. Objavu Maje Sever prenosimo u cijelosti.

“Jesu li vijesti na Moj HRT prenijele stav HND-a i Sindikata novinara Hrvatske o istupu predsjednika Zorana Milanovića? Ma, pitam zbog obrane novinarskih sloboda? Jer većina, vjerojatno svi, mediji objavili su komentar strukovne, sindikalne organizacije ili bar moj i Stankovićev kometar.


Naravno da nisu. Jer postoji samo njihova istina i to ona u kojoj se pozivaju na obranu novinarskih sloboda, ali onda kada te novinarske slobode odgovaraju uredništvu. Kad ne odgovaraju onda ih prešute ili posežu za kaznenim mjerama.
Da budem preciznija: Kako vi, rukovoditelji HRT-a, mislite da se možete pozivati na novinarske slobode kad u istoj vijesti jednostavno prešutite informaciju koju je većina medija ocijenila relevantnom za objavu?


Kako mislite da će se braniti i obraniti javni servis i ideju javnog servisa kada braneći se od napada birate što ćete od reakcija na napade objaviti? Stvarno genijalci. Ali, ponavljam, netko je te genijalce izabrao i netko šutke promatra kako se urušava javni servis”, ističe Maja Sever.