Branko Šare ne želi govoriti o makinacijama u Hrvatskom kinološkom savezu, ali zato prijeti Teleskopu

Branko Šare ne želi govoriti o makinacijama u Hrvatskom kinološkom savezu, ali zato prijeti Teleskopu

U povodu teksta objavljenog na našem portalu pod naslovom “Izbačeni član Hrvatskog kinološkog saveza optužuje: Ne izdaju račune i kriju broj članova”, nazvali smo predsjednika Hrvatskog kinološkog saveza Branka Šaru, u namjeri da čujemo i drugu stranu priče o navodnim malverzacijama s računima u Savezu koje je iznio Mladen Latinac, izbačeni član HKS-a, kinolog i predsjednik Kinološke udruge Trilj.

Umjesto druge strane priče, dobili smo prijetnje tužbom  i zahtjev da uklonimo članak s Teleskopa.  Na početku razgovora, Šare je jasno najavio da se “nema namjeru prepucavati bespotrebno po medijima s čovjekom koji nije htio poštivati pravila Saveza čiji je bio član”.

Neovisno o temi našeg razgovora, ničim izazvan podsjetio nas je na slučaj sa zadarskim portalom Mega mediom i njegovim urednikom Vedranom Vidučićem. Odmah nam je  “preporučio” da se čujemo s Vidučićem kako bi nam on osobno rekao kako je završila priča s objavom tekstova kojima je izvor bio Mladen Latinac. Zatim se pohvalio da je  Vidučić nakon razgovora s njim izbrisao sve tekstove sa svoga portala.

 

Zanimljivo je da su službene stranice Hrvatskog kinološkog saveza postale nedostupne nakon što je Teleskop objavio članak u kojemu Mladen Latinac optužuje za nepravilnosti vodstvo Saveza

 

Šare je, nehotice, pokazao i da probleme voli, rješavati u četiri oka i daleko od očiju javnosti. “Našao sam se s Vidučićem na kavi i sve sam mu obrazložio. Nisam ga poznavao, pokazao sam mu da vidi s kim ima posla. Moja odvjetnica mu je uručila poruku da ću ga tužiti ako ne ukloni te tekstove, mogu i vama taj zahtjev proslijediti ako mi date vašu email adresu. Priča gospodina Latinca ne drži vodu. Bio je razočaran jer njegov kandidat nije pobijedio na izborima. Imali smo inspekcije. Bio sam na USKOK-u, češljali su nam knjige, kompletno gledali poslovanje, sve knjige. Slučaj je bio i u Uredu državne uprave Grada Zagreba i za sve dobio negativna rješenja, znači optužbe nisu utemeljene. Latinac je htio reći da svi oni ne poznaju dobro posao koji rade”, rekao nam je u telefonskom razgovoru Branko Šare te izrekao osobne uvrede na račun Latinca.

Naglasio je pri tome kako nam priču neće dati jer se ne misli prepucavati s Latincem preko medija. Ali je zato bio spreman sve napraviti da ne pišemo o problemima u  Hrvatskom kinološkom savezu.

“Mogu vam poslati  zahtjev moje odvjetnice da uklonite tekst sa stranice. Vidučić je to napravio”, rekao je.

Šare  ne može  shvatiti kako Latincu, iako je bio dugogodišnji član Saveza, nije jasno “da su članice Saveza kinološke udruge koje imaju svoje vlastite članove”.

-Ne možete drukčije biti član HKS-a. To njemu nije jasno. HKS ima 140 članova udruga, to je oko 3000 članova. Drugo, Latincu nije jasno da nas obvezuje Zakon o zaštiti osobnih podataka. Mi ne smijemo dati podatke, a što se tiče računa, sve poslovanje HKS-a ide preko žiro računa. Za gotovinske uplate se izdaju računi, sudačke naknade. I čovjek koji je bio kinološki sudac nije svladao neke termine”, kaže Šare.

Na naše pitanje  zašto je stranica Hrvatskog kinološkog saveza dan nakon objave teksta na portalu Teleskop.hr „privremeno zatvorena“ s porukom da će biti ponovno aktivna u ponedjeljak, 28. siječnja, Šare je rekao kako to „nije znao“  te da je „jutros radila“, ali je dodao kako administratori vjerojatno ažuriraju stranicu.

Na pitanje zašto imaju tako rigorozne kazne za članove koji se na javnim nastupima ne drže “Kodeksa ponašanja HKS-a u javnim istupanjima i istupanjima na društvenim mrežama” pa se članovima u slučaju kršenja izdaju opomene i zabrana bilo kakvog javnog istupanja u trajanju od 6 mjeseci do 4 godine i zabranu kinoloških aktivnosti u trajanju od 6 mjeseci do 3 godine, Šare je dogovorio protupitanjem, „a zašto je HDZ izbacio svog člana zbog optužbi da je tukao ženu?“.

Zanimljivo je i to da je Mladen Latinac  izbačen  doživotno iz Hrvatskog kinološkog saveza kao da je riječ o najvećem kriminalcu.

Šare je na kraju rekao da sve što nam je ispričao nije za objavu i da će tužiti naš portal ako to objavimo, ponovivši zahtjev da uklonimo članak koji smo objavili jučer.  S obzirom na to da je g. Šare javna osoba i da je ovo bila službena komunikacija, Teleskop objavljuje sadržaj razgovora jer smo procijenili da za to postoji nedvojben javni interes. Zbog izuzetne važnosti ove teme, a posebnice nakon neuvjerljivih  i dvosmislenih izjava g.Šare, Teleskop će i dalje istraživati nepravilnosti u Hrvatskom kinološkom savezu.

Foto: Facebook Hrvatskog kinološkog saveza