Ćiro otkrio zašto podržava SDSS i Milorada Pupovca

Ćiro otkrio zašto podržava SDSS i Milorada Pupovca

Portal tjednika Novosti prvi donosi dugo najavljivani video bivšeg izbornika Hrvatske Miroslava Ćire Blaževića u kojem na predstojećim izborima za Europski parlament podržava listu Samostalne demokratske srpske stranke i njenog nositelja Milorada Pupovca.

U video prilogu Ćiro poručuje biračima da su svi ljudi jednaki i da podržava Pupovca. ‘Nekad su meni svi vikali – Ćiro pederu! A sad čujem da to vičete Pupovcu. Meni ste vikali zato što me volite … a ne znam zašto to njemu vičete. Ali zato znam da ću ga ja podržati’, kazao je Ćiro Blažević.

Blažević kaže da ga je Pupovac pitao da li bi mu dao podršku. ‘Nisam se dvoumio nijedne sekunde. Rekao sam ‘da’. I, naravno, ponosan sam na to, jer ja sam Evropljanin i ja volim ljude i jako me nervira ova anomalija koja nas dijeli, a u biti nitko nema pravo na to, jer smo ovdje isuviše mali da bi egzistirali ako nismo jedinstveni. Ja ne dijelim ljude ni po čemu nego samo po dobroti. Meni je jako žao i solidaran sam sa Pupovcem što ima kojekakvih nezgoda i priklonio sam mu se da vide svi da sam ja solidaran’, rekao je i naglasio da su i Srbi građani Hrvatske koji imaju jednako pravo kao i ostali. ‘Kako možemo praviti razliku? Ja je ne mogu praviti jer ja sam odrastao tako. Ja ne negiram da sam tuđmanovac i da sam HDZ-ovac ali meni to nije zamjerio ni predsjednik vlade’, ističe.

‘Ja sam sportaš i mi smo sportaši u jednoj tradiciji uvijek pravili mostove. Sportaš ne može biti šovinista. On ima internacionalnu dimenziju. Oni su kroz povijest pokazali da su mirili i one kojima se činilo da su nepomirljivi. Mene jako smeta da nismo svi skupa humani i solidarni jedni prema drugima, bez obzira kakve smo vjeroispovijesti i kakve su doktrine’, objasnio je razloge zbog kojih je odlučio stati iza srpske liste, poručujući da se moramo tolerirati, a ne mrziti, pišu Novosti.

 

Foto: Baldo Marunčić/Hina