Dalija Orešković o poroku koji je gotovo uništio njezinu obitelj: Tražila sam od majke da se rastavi od moga oca

Dalija Orešković o poroku koji je gotovo uništio njezinu obitelj: Tražila sam od majke da se rastavi od moga oca

Čelnica Starta Dalija Orešković ponovno je  progovorila o problemima  s kockom koje je imao njezin otac.

-Tatini problemi s kockom trajali su dva, tri desetljeća. Čak sam kao tinejdžerica tražila od mame da se razvede i da na neki način raskrstimo sa svime što nas je povezivalo s neizvjesnošću, trajnim gubitkom obiteljske stečevine i vraćanjem dugova ljudima za koje sam smatrala da su čisto podzemlje, no mama je bila protiv toga. Nije se čak upuštala u rasprave sa mnom, nego je smirivala situaciju, rekla je Dalija Orešković za Gloriju dodajući da je majka uvijek imala svoje razloge i obrazloženja zašto je  ostala u braku.

“Rekla mi je: “Jednog dana ćeš biti majka pa ćeš drukčije ovo ocjenjivati”. Mama je vjerovala da je to bolest i da ocu treba pomoći. Nikad ga nije gledala svisoka niti je bilo kome dopuštala da mu uputi i jedan krivi pogled. Danas vidim da je bila u pravu. Zahvaljujući obitelji uspjeli smo oko njega na kraju stvoriti štit i danas je moj otac nježan i pažljiv, ne osjeća stigmu svojih uspona i padova i jako sam na njega ponosna, naglasila je čelnica Starta otkrivši da je njezin otac  znao često i dobiti na kocki.

Na novinarsko pitanje je li kao odrasla žena pokušala sjesti s njim i ozbiljno razgovarati, odgovororila je da se riječi odbijaju kada kockarski porok preuzme čovjeka.

“Trik je u tome da nakon početničke sreće misliš kako možeš ovladati Fortunom. Kod mojeg oca početnička sreća je predugo trajala, a kad se kotač sreće okrenuo, više nije znao kako se iz toga izvući. Kocka je droga za mozak, potpuno vas obuzme, zaključila je Dalija Orešković.

 

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina