Milinović: Plenkovićev HDZ podržava Istanbulsku konvenciju, ali zato diskriminira Ličanke

Milinović: Plenkovićev HDZ podržava Istanbulsku konvenciju, ali zato diskriminira Ličanke

Darko Milinović predstavio je svoju listu za predstojeće izvanredne izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije koji će se održati 10. ožujka 2019. Kritzirao je HDZ  zato što je na svoju  listu stavio samo sedam žena.

“Mi ne podržavamo Istanbulsku konvenciju. Stranka koja podržava Istanbulsku ima 22 posto žena, samo sedam žena na listi. Lista koju ja predvodim, imamo 55 posto žena, 17 žena i 14 muškaraca. Mi nećemo dozvoliti da se omalovažava žena, Ličanka, majka, kraljica, kako se kaže u pjesmi”, prenosi N1 Milinovićeve riječi.

“Ako Plenković i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski, ako se ne ograde, to znači da Andrej Plenković podržava diskriminaciju žene. Na mojoj listi među prvih 13 kandidata je 7 žena, na listi HDZ-a su među prvih 13, to je sramno, tek dvije žene.”

Milinović je predložio da ljudi na listi HDZ-a i dalje mogu ostvariti žensku kvotu tako da se “Marijan Kustić premimenuje u Marijanu Kustić” te je nastavio nabrajati ostala imena s liste i njihove ženske inačice. “Želim da sa mnom žene preuzmu lidersku ulogu u Ličko-senjskoj županiji”, rekao je Milinović.

“Nisam bio dobar dok sam bio u HDZ-u, ali ovo se ne bi dogodilo da sam ja u HDZ-u, sada mi je drago što nisam član HDZ-a” Smatra da je ovakva lista kukavičje jaje i dokaz da je Istanbulska potpisana s figom u džepu,

“Nećete iz Like slati poruke diskriminacije žene. Ponosna, katolička Lika vam to neće dopustiti”, zaključio je Milinović.

Foto. Mladen Volarić/Hina