Dramatična objava Ivice Puljka. Ilegalni investitor je napao Bojana Ivoševića

Dramatična objava Ivice Puljka. Ilegalni investitor je napao Bojana Ivoševića

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak objavio je u petak navečer na društvenoj mreži da je njegov zamjenik Bojan Ivošević bio žrtva “nasilnog incidenta” kojeg je izazvao izvođač nezakonitih radova u Glagoljaškoj ulici, što je odmah prijavio policiji.

 “Dužan sam obavijestiti hrvatsku javnost o nasilnom incidentu prijetnje prema mojem zamjeniku Bojanu Ivoševiću kojeg su danas popodne dvije osobe presrele ispred njegove kuće, pri čemu je jedna osoba nasrnula na njega, a druga sve to snimala”, napisao je Puljak na Facebooku.

Puljak je naveo da je na zamjenika nasrnuo izvođač nezakonitih radova u Glagoljaškoj ulici Ante Bešlić.

Incident se, dodao je Puljak dogodio pred svjedokom i odmah je prijavljen policiji, javlja Dnevnik.hr.

“Budući da je mojem zamjeniku prije tri dana investitor osobno poručio da ne zna kome se zamjerio i da je gotov, a danas ga je izvođač nezakonitih radova osobno presreo ispred kuće, poruka je ozbiljna i alarmantna”, napisao je u objavi.

Zbog tog je slučaja za subotu zakazao konferenciju za novinare.

Splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića i investitora privela je u utorak policija radi davanja iskaza nakon sukoba, ali je sve završilo bez prekršajnih prijava.

Do incidenta je došlo kada je ​investitor zemljišta na Gripama u utorak počeo sa čišćenjem terena, tijekom kojega je najavio da će srušiti zaštićeno stablo. ​Suprotstavila mu se stanarka iz obližnje zgrade, koja je na teren pozvala dogradonačelnika Ivoševića. Nakon što je tamo stigao Bojan Ivošević započeo je verbalni sukob.

Policija je tada obavila razgovor sa svim uključenim osobama​, no nije utvrđena sumnja u prekršaj ​pa su osobe puštene.

U listopadu prošle godine kada je na području Gripa počela sječa stabala kako bi investitor očistio teren za gradnju, Ivošević je svojim tijelom spriječio radnike da jedno od stabala ispile. Radnicima je tada rekao da nemaju dozvole i sve to čine nezakonito.