Filip Zubčić stao u obranu MMA borca s Platka: Luka se branio. Nije prvi napao kao što su mediji napisali

Filip Zubčić stao u obranu MMA borca s Platka: Luka se branio. Nije prvi napao kao što su mediji napisali

Divljanje BMW-om treniranih boraca MMA-a po skijaškoj stazi, a zatim i premlaćivanje člana HGSS-a, čovjeka koji mu je htio pomoći i žene na Platku privuklo je veliku pozornost javnosti.

A sada je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić stao u obranu Luke Tiriela Abramovića nakon što se pojavio video incidenta.

“Kao što možete vidjeti u ovom videu Luka Tiriel Abramović se branio. Nije on prvi napao kao što su mediji napisali. Nije ženu udario kao što su mediji napisali. Osuđujem svaki oblik nasilja, pogotovo ponašanje druga dva mladića”, napisao je Zubčić na Instagramu te dodao:

“Stao sam na stranu Luke Tiriela koji je amaterski MMA borac. Ovo pišem samo zbog Tirija.”

Luka Tirel Abramović i svećenik Kristijan Zeba

Inače, Luka Tiriel Abramović nekad se bavio skijanjem. Bio je član mlađih kategorija hrvatske reprezentacije, a kasnije je skijao pod turskom zastavom. Danas se bavi borilačkim sportovima, javlja Večernji list.

I riječki svećenik Kristijan Zeba iz Župe Sv. Križa u gradskom naselju Srdoči oglasio se o napadaču s Platka na Facebooku. Naime, objavio je fotografiju jednog od napadača, točnije MMA borcu Luki Tirielu Abramoviću, koji pripada njegovoj župi. 

”Dragi moj Luka! Žao mi je što se ove nedjelje dogodila situacija i ponašanje koje nije ni malo primjereno niti opravdano. Pogodila me ova vijest za koju sam danas tek čuo. Nisam sudac niti to smijem biti, ali bit ću tihi molitelj za sve. Da se više nikad nikome ne dogodi. Mladi čovjek može biti ponesen svojom nepažnjom, ali to ga ne opravdava. Stoga molimo svi jedni za druge.

A svima kojima je sada najteže u boli na duši i na tijelu molim Gospodina za zdravlje i brzi oporavak. A nama svima neka ovo bude za opomenu. Ljubiti, opraštati i moliti za oprost”, napisao je svećenik u objavi.

Naslovan fotografija: HinažNa slici: Filip Zupčić