Generalov pogled: Ne znamo se ponašati kao pobjednici. Srbija je frustrirana jer je izgubila ratove

Generalov pogled: Ne znamo se ponašati kao pobjednici. Srbija je frustrirana jer je izgubila ratove

General Josip Stojković komentirao je za N1 Studio uživo obilježavanje Dana pobjede u Kninu.

General Stojković, koji je sudjelovao u prvoj gardijskoj brigadi Tigrovi, istaknuo je kako je ponosan na tu i ostale gardijske brigade, kao i sve postrojbe hrvatske vojske jer su to, kako kaže, radili za hrvatsku državu.

No, dodaje, kako ga malo rastužuje kad vidi da je jako malo izvješenih zastava na kućama.

“Ne doživljava se veličina ovog dana i pobjede kojom je stvorena i ustrojena Republika Hrvatska. Za stvarati tradiciju treba ljude odgajati i pripremati. Ne treba kriviti samo politiku, svi smo krivi. Ne znamo se ponašati kao pobjednici. Politika i svi drugi trebaju na tome raditi cijelo vrijeme, a ne samo u vrijeme obljetnica. Masa mladih ljudi nema pojma o Oluji. Mladima treba na adekvatan način prenijeti ono što se događa”, poručio je general.

General Josip Stojković

Smatra da nikad nije kasno, vjeruje da se to može promijeniti i da će se stvoriti prava klima ne samo prema Domovinskom ratu nego i prema svim vrijednostima u Hrvatskoj.

“Demokracija nije jednosmjerna ulica, podrazumijeva i odgovornost, a ne po svemu lupati i ne činiti ništa”, naglasio je.

Dodaje kako ima puno toga dobrog u Hrvatskoj te poručuje svima da ostanu, ali i da budu spremni raditi, a ne bježati od rada kako, kaže, to čini jedan dio ljudi.

“Ponašajmo se kao pobjednici”

Komenirao je i izjave iz Srbije povodom Oluje.

“Ponašajmo se kao pobjednici. Mene kao pobjednika ne smeta što govore u Srbiji. Oni su puni frustracije jer su izgubili sve ratove. Hrvatska ima jasan cilj, mi smo pobjednici i imamo svoju državu. Okrenimo se prema sebi i učinimo Hrvatsku boljom. Ne želimo loše nikome, pomognimo radi dobrosusjedskih odnosa, ali ne trebamo se stalno ispričavati”, poručio je general Josip Stojković.

Foto: N1