Glavni urednik Teleskopa: Legitimno je propitkivati Anušićevu diplomu, ali zašto Plenkovića ne pitaju o Edvardu Kardelju i Domovinskom ratu. A Sandru Benčić o “doživotnom” studiranju

Glavni urednik Teleskopa: Legitimno je propitkivati Anušićevu diplomu, ali zašto Plenkovića ne pitaju o Edvardu Kardelju i Domovinskom ratu. A Sandru Benčić o “doživotnom” studiranju

Glavni urednik Teleskopa Dražen Ćurić gostovao je na N1 televiziji kod Tihomira Ladišića. Razgovarali su o medijskom interesu za obrazovanje novog ministra obrane Ivana Anušića.

“Ivan Anušić je autentična politička figura koja ima kontinuirani politički rast, od načelnika Antunovca, zatim župana Osječke županije, a sada je postao i ministar. Figurira kao autohtona osoba koja ima svoju izbornu bazu i sada je došao do nacionalne razine, ne izričitom voljom Andreja Plenkovića. On nije njegov prvi izbor, nego je politička situacija jednostavno natjerala Plenkovića da uzme Anušića za ministra s obzirom na to da mu treba za predstojeće izbore.

Sva su predviđanja da je popularnost HDZ-a i oporbe otprilike podjednaka i svako stranačko iskakanje bilo koga i stranačko neslaganje bilo bi nezgodno za HDZ. U tom smislu je Plenković bio na neki način “prisiljen” imenovati Anušića jer bez njega ne može dobiti izbore, rekao je Dražen Ćurić koji je u svom tekstu ostavio mogućnost da krugovi bliski premijeru Plenkoviću namjerno u medije guraju raspravu o Anušićevom fakultetu želeći ga oslabiti i poslati mu poruku da previše ” ne iskače. Ćurić je zatim govorio o licemjernim hrvatskim medijima koji imaju različite kriterije za Anušića u odnosu na Sandru Benčić i Andreja Plenkovića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Ognjen Čančarević u “diplomatskoj misiji”: Drago mi je ako sam svojim ponašanjem barem malo pridonio boljim odnosima Hrvatske i Srbije

“Ja bih rekao da hrvatski mediji nisu načelni. Da se razumijemo, pitanje o Anušićevom fakultetu je legitimno, ali nisam vidio da su novinari takva pitanja postavljali Sandri Benčić. Ona recimo nikada nije odgovarala na pitanja zašto je studirala 18 godina. Anušić je rekao kakvu i koju školsku i stručnu spremu ima. Dakle, on ništa tu nije skrivao. Nije imao sumnjive doktorate. Ponavljam, pitanje je legitimno, ali hrvatski mediji to pitanje postavljaju selektivno.

Recimo, Plenkovića nikada nisu pitali uživo zašto se u vrijeme Domovinskog rata nije prijavio i nije išao u obranu Hrvatske. To je isto legitimno pitanje. Nisam primijetio ni da su premijera Plenkovića pitali, ne znam, zašto je njegov maturalni rad neka vrsta hvalospjeva Edvardu Kardelju. Hoću reći da su sva pitanja legitimna pa i ova za Anušića, ali onda trebamo postaviti jednake kriterije za sve naše političare”, naglasio je Ćurić

Zatim je Ladišić upitao Ćurića što misli o izjavi premijera da se curica na Interliberu željela s njim slikati i nakon toga mu rekla hvala za ručak.

“Naš premijer zaista misli da je on savršen premijer i da je on svima nama u Hrvatskoj omogućio da lijepo živimo pa čak i toj djevojčici koja mu se zahvalila. Problem je u tome što on u svom ponašanju ne vidi problem. Mislim da bi premijer zaista trebao realno sagledati za što je on zaslužan, a što se u Hrvatskoj događa samo po sebi. Ovo je po meni i dokaz da on polako gubi doticaj sa stvarnošću”, zaključio je Ćurić.

Foto: Hina