Ognjen Čančarević u “diplomatskoj misiji”: Drago mi je ako sam svojim ponašanjem barem malo pridonio boljim odnosima Hrvatske i Srbije

Ognjen Čančarević u “diplomatskoj misiji”: Drago mi je ako sam svojim ponašanjem barem malo pridonio boljim odnosima Hrvatske i Srbije

Mogu li još samo malo odspavati? Bio je naporan put. Javim vam se navečer, nema problema.

Kazao nam je to Ognjen Čančarević (34), golman armenske nogometne reprezentacije, čovjek rodom iz Užica, koji je svojom ljubaznošću i pristupačnošču oduševio hrvatsku javnost. Obećano – ispunjeno. Nazvao je povratno u večernjim satima.

– Morao sam malo odmoriti. Da, dobro sam branio, hvala vam na čestitkama. Rezultat za nas nije bio najbolji (Hrvatska je pobijedila 1-0 i plasirala se na Euro, op. a.), ali bio je gušt igrati na Maksimiru. Prvi sam put bio u Zagrebu, na tribinama je bila cijela moja obitelj. Supruga, sinovi… Iako dolazim iz Srbije, nije bilo nijednog zvižduka, Dapače. Srce mi je puno – priča Čančarević pa dodaje:

– Devetogodišnji sin Pavle golman je kao i ja. On već ima dovoljno godina da zapamti nešto od ovoga. Da zapamti da sam igrao protiv najboljeg s ovih prostora u povijesti, Luke Modrića. Možda sinu ova utakmica bude poticaj da trenira još više i bolje. Mlađi sin također želi biti golman, rekao je: ‘Tata, zvao sam te, ali nisi se javio’, ha, ha. Nisam ga čuo! Spektakularna atmosfera!

Oduševili ste hrvatsku javnost. Hvale vas baš svi…

– Kad čujete da vas jedan Robert Jarni hvali na televiziji, bivši nogometaš Reala, legenda hrvatskog nogometa… To je jedini pravi put. Drago mi je ako sam svojim ponašanjem barem malo pridonio boljim odnosima Hrvatske i Srbije. Nadam se da ću i druge potaknuti na nešto slično, javljaju 24sata.

Uoči utakmice rekli ste nam da vam je velika želja dobiti dres Marcela Brozovića, budući da ste veliki navijač Intera, čiji je on bio član.

– Nažalost, ostao sam bez Brozovićeva dresa. Zadržao sam se malo sa svojim igračima. Kad sam otišao da hrvatske svlačionice po dres, Marcela više nije bilo. Hrvatski su igrači slavili, vjerojatno su i podijelili sve sa sebe. Možda nekom drugom prilikom.

Što su vam rekli Zlatko Dalić i Luka Modrić? Kapetan hrvatske reprezentacije čak je ušao u vašu svlačionicu, nekom od vaših suigrača dao i dres…

– Sa Zlatkom Dalićem popričao sam nekoliko minuta nakon utakmice. Jako prizeman i fin čovjek. Dijelimo pogled na život, životne vrijednosti, na nogomet… Ovi rezultati koje imate nisu slučajni. Kod vas se zna tko pije, a tko vodu nosi. Zna se hijerarhija, mlađi igrači poštuju starije. Nikakva sreća – kaže Čančarević pa nastavlja:

– Modrić je svoj dres poklonio našem veznjaku Lucasu Zelarajánu. Jako nas je razveselio svojim dolaskom. Sve nas je lijepo pozdravio, zahvalio na fer i korektnoj igri, poželio nam sreću. Ja sam njemu poželio da igra do 45. godine, ha, ha. I, naravno, da Hrvatska što dalje dođe na Euru.

Za kraj je podvukao…

– Moja obitelj i ja nismo doživjeli ni najmanju neugodnost u Zagrebu. Svi su prema nama bili toliko gostoprimljivi, ljubazni… To je pravi put. Stadion? Drago mi je što sam igrao na Maksimiru, to je kultni stadion, otac mi je dinamovac, cijenimo tradiciju, ali… Vrijeme je da dobijete pravi stadion, moderan.

Cijela ova priča oko Ognjena Čančaravića možda otvara i novo pitanje: Je li ovo medijska priprema za Čančarevićev dolazak u Dinamo?

Foto: Hina