Iskusni novinar jednostavno objasnio zašto su Vatreni tako dobri: Hvala dragom Bogu što imamo kapetana Modrića i izbornika Dalića

Iskusni novinar jednostavno objasnio zašto su Vatreni tako dobri: Hvala dragom Bogu što imamo kapetana Modrića i izbornika Dalića

Hrvatska nogometna reprezentacija ide na Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačku, nakon teške, ali zaslužene pobjede na Maksimiru protiv Armenije.

Pogodak Budimira bio je dovoljan za plasman na 13. veliko natjecanje naše reprezentacije, zasluga je to neumornog vječnog kapetana Luke Modrića, kao i ostalih igrača, ali i izbornika Zlatka Dalića koji je 80. put vodio Vatrene do trijumfa. 

U Studiju 4 jučerašnji uspjeh Vatrenih komentirao je Zdravko Reić koji je dvoboj pratio u društvu iskusnog trenera Vahida Halilhodžića.

– Halilhodžić je zanimljiv sugovornik, otvoren je. Bio je zabrinut uoči utakmice jer, veli, nisu lake odlučujuće utakmice. Ocijenio je da nije Budimir već Livaković bio čovjek odluke. Divi se Hrvatskoj i ističe da je imala težak, a ne rutinirani zadatak. Naklonio se Luki Modriću. Sumnja da će Hrvatska opet igrati glavnu ulogu na ovom natjecanju. Misli da ova momčad nema takvu energiju i kompaktnost. Nedostatak centarfora, golgetera je istaknuo kao glavni problem jer nema više Šukera ili Mandžukića.

Ozlijede su desetkovale Vatrene u ovom ciklusu, ostajali smo bez igrača na treninzima, a mnogi nisu standardni u svojim klubovima, javlja HRT.

– Ovo je bila kvalifikacijska grupa kroz koju smo trebali prošetati s lakoćom, no morali smo se mučiti i ovisili o drugim rezultatima. Nadam se da sada Dalić ima sliku o igračkom kadru, uveo je nove igrače. Dalić je glavni arhitekt, dobro to vodi. Dalić je četvrti put osigurao plasman na veliku završnicu, reprezentacija je donijela HNS-u 9 i pol milijuna eura plasmanom na Euro. Ove dvije utakmice što smo izgubili, bio je splet nesretnih okolnosti. Mislim da tandem Dalić i Modrić drži reprezentaciju visoko. Nadam se da se neće ispuniti prognoza Halilhodžića i da ćemo ponovno otići daleko. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Nije bio uvjerljiv: Kontroverzni sudac pokušao objasniti zašto je pomogao Gazdi Todoriću

Mario Zorko također je nahvalio neumornog kapetana.

– Hvala dragom Bogu što imamo Luku Modrića, najvećeg igrača i kapetana. Mogu slobodno reći najvećeg sportaša kojeg Hrvatska ima. I hvala Bogu što imamo Zlatka Dalića koji na takav način vodi reprezentaciju, dosljedno, stručno i pod kontrolom. I što imamo tako karakternu momčad. Sinoć protiv Armenije u odnosu na veličanstvenu momčad u Rusiji bili su samo Modrić i Brozović u 11. Kad znamo sve probleme koji su pratili reprezentaciju, nedostajao je i Perišić, bio je to veliki hendikep, ali sad idemo na “domaći” Euro sa super stadionima kakve mi nemamo. 

O uvjetima na Maksimiru:

– Treba li biti zadnja utakmica hrvatske reprezentacije na Maksimiru? Apsolutno, nema potrebe se sramotiti. Bolje da se igra na Rujevici ili u Osijeku. Ali to nije u krajnjem slučaju na HNS-u. To nije adekvatan stadion više, a najveća je sramota što najodgovorniji sjede u loži i gledaju tu sramotu. Uporno se ponavljaju šuplja obećanja.

Na slici: Mario Zorko i Petar Vlahov