Grmoja tvrdi: Plenković je posivio kada mu je Bulj predao jedan dokument

Grmoja tvrdi:  Plenković je posivio kada mu je Bulj predao jedan dokument

Zastupnici su do sitnih jutarnjih sati raspravljali o opozivu, prvi puta, direktno premijera Andreja Plenkovića. On je četiri sata stajao za govornicom, a ond je oko 22 sata napustio Sabor.

Sama činjenica da danas raspravljaju o opozivu premijera je dokaz deformacije sustava, poručuje nezavisna Karolina Vidović Krišto i naglašava kako se Hrvatska nalazi na prekretnici u kojoj korupciju treba sasjeći u korijenu.

– Plenković u drugim državama već odavno ne bi bio nikakav politički čimbenik, slučajevi kao što su Borg, Agrokor, INA, PPD, Croatia osiguranje, Hrvatske željeznice, softver ili korumpiranje medija u svakoj drugoj državi EU prouzrokovali bi pad Vlade. Stanje u Hrvatskoj je kao kad autobus stalno uzrokuje nezgode, ali vozač ne staje i nastavlja izazivati nove nezgode – kazala je dodavši kako su moćnici okupirali pravosuđe kako bi mogli neometano krasti, javljaju 24sata.

Oporba će vam se i dalje suprostavljati, poručio je HDZ-ovcima Mostov Nikola Grmoja.

– Afere od vaše stranke su napravile političku crkotinu, branite neobranjivo, ugušili ste se u vlastitoj korupciji i zato je premijer pobjegao kad mu je Bulj dao dokument, posivio je kad mu je dao. Doživjeli ste još jedan politički poraz, to što kupujete ruke u Saboru ne znači da ste u pravu nego da ste izgubili u potpunosti moralni kompas – kazao je pa nešto malo prije 1,30 sati pozdravio zastupnike. 

– Nema smisla ovdje biti kad nema premijera, idem kući svojoj obitelji – dodao je.

Svi oni koji danas zdušno brane Plenkovića samo zato da ih stavi na listu za iduće izbore, govorit će kako s njim nisu imali ništa jednog dana kada kad on završi kao i svi bivši predsjednici HDZ-a, istaknula je Benčić.

Stipi Mlinariću iz Domovinskog pokreta sve se ovo, kaže, gadi. 

– Hrvatska je talac jednog lopova, a to ste, premijeru, vi. Odlazite, bolje prije nego kasnije, bolje za vas. Ne znam kako ovi s desne strane to više mogu trpiti – dodao je.

Foto: Hina