“Gromobran” Jandroković dočekao “na nož” istup Karoline Vidović Krišto: Ajde klevetnice, prestanite govoriti

“Gromobran” Jandroković  dočekao “na nož” istup Karoline Vidović Krišto: Ajde klevetnice, prestanite govoriti

Prvi put otkako je u listopadu 2016. preuzeo premijersku dužnost, Sabor raspravlja o opozivu Andreja Plenkovića, na prijedlog 33 oporbena zastupnika. Pitanje povjerenja Plenkoviću inicirao je Domovinski pokret koji je, u suradnji s ostalom oporbom, prikupio potrebne potpise da se taj prijedlog nađe u saborskoj proceduri.

Oporba navodi da su brojni razlozi za premijerov opoziv – od afere Janaf, preko milijardu kuna izvučenih iz Ine i zatvaranja sisačke Rafinerije, izostale obnove i zdravstvene reforme do afere ‘sms’. Na samu raspravu stigao je s potpredsjednicima Tomom Medvedom, Anjom Šimpragom, Davorom Božinovićem, Olegom Butkovićem te Vilijem Berošem, i premijer Andrej Plenković.

Već je prva rasprava krenula između predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i zastupnice Karoline Vidović Krišto. – Kolega Penava, korupcija ima svoje zakonitosti kako bi se mogla provoditi. U Hrvatskoj svjedočimo raspodjeli plijena, tako je i HEP pod kontrolom Andreja Plenkovića, dok je Hrvatska pošta pod kontrolom Jandrokovića. Isto tako, provedbu cenzure medija vrši Jandroković putem agencije pod vlasništvom izvjesnoga Krešimira Prosolija. Nju se u krugovima naziva Fimi medija 2 – komentirala je Vidović Krišto, na što je Jandroković tražio dokaze, jer se inače radi o ”kleveti”.

-Ostanite načelni, recite konkretno – kazao je, na što mu je Vidović Krišto kazala kako je ”njegova nervoza dokaz njegovog straha od europskih vrijednosti”. – Možete se popesti na trepavice, uvest ćemo reda u Hrvatsku – kazala je zastupnica te dobila dotad već drugu opomenu.

-Ajde klevetnice, prestanite govoriti – odgovorio joj je Jandorković. – Prestanite vrijeđati, Vi nemate pravo vrijeđati Sabor – odgovorila mu je, na što je Jandroković kazao kako će Vidović Krišto uputiti i treću opomenu.

Ne, sebi je dajte – odgovorila mu je. U ovu burnu raspravu uključili su se i zastupnica Marija Selak Raspudić, Sandra Benčić, Davor Dretar, Sabina Glasovac, Zvone Brumnić te Arsen Bauk, braneći kolegicu zastupnicu Karolinu Vidović Krišto.

Gordan Jandroković je u ovom slučaju poslužio kao gromobran. Napadi su išli na njega, dok je Plenković, koji je trebao biti glavna meta, relativno dobro prošao.

Na slici: Reiner i Jandroković